Succé direkt för Oremo – tappade segern

27 minuter. Sedan hade Johan Oremo satt sin första fullträff för Halmstad. Men seger räckte det inte till. Gif Sundsvall hämtade ikapp 0–2 till 2–2.

|

Halmstad värvade in Johan Oremo från Gefle tidigare i veckan, i jakten på säkrare mark. Och den notoriske målskytten skulle få en allt annat än urusel start i sin nya klubb när Gif Sundsvall stod för motståndet hemma på Örjans Vall.

Oremo snappade upp en boll vid halvplan – tittade upp, såg att Sundsvalls målvakt Tommy Naurin var långt ute – och skickade sedan iväg en lyra som letade sig in i mål och 2–0 till Halmstad.

- Jag tittade upp relativt tidigt när jag fick bollen och såg att han var långt ute och så provade jag skjuta, sade han till C More.

Målet kom knappa kvarten efter att Marcus Mathisen inlett målskyttet efter bara tolv minuter.

Efter Oremos mål ryckte Gif Sundsvall upp sig och Eric Larsson kunde skruva in reduceringen. Strax innan pausvilan höll sig sedan Marcus Danielsson framme på en hörna och kunde stöta in kvitteringen.

Andra halvlek blev en sömndrucken tillställning utan samma intensitet som den första halvan uppvisade. Målskytten Mathisen drog också på sig sitt andra gula kort i den 70:e matchminuten och visades ut. Men Gif Sundsvall kunde inte utnyttja det numerära överläget och matchen blev således en delad historia.

Det oavgjorda resultatet innebär att Halmstad fortsatt har sex poäng upp till Sundsvall i botten av tabellen.