Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det var en nöjd ledningsstab som efter sitt nära dygnet-runt-arbete summerade turneringen på och utanför planen.  Bild: Lasse Edwartz
Det var en nöjd ledningsstab som efter sitt nära dygnet-runt-arbete summerade turneringen på och utanför planen. Bild: Lasse Edwartz

Succé på många plan för Nordisk flick

Nordisk flick 2019 är över. Under måndagen lämnade en karavan bussar med de åtta landslagen Uddevalla efter en dryg vecka i Bohuslän.

Samtidigt började avvecklingen av turneringsorganisationen och all utrustning packades ner för att transporteras till Svenska fotbollförbundets nästa landskampsevenemang.

– Det har gått fantastiskt bra. Vad jag har fått till mig har alla de deltagande nationerna varit supernöjda med undantag för lördagens ösregn, säger Bohusläns fotbollförbunds (BFF) kanslichef Lars Hansson.

Det var en påtagligt trött, men nöjd ledningsstab som efter sitt nära dygnet-runt-arbete summerade turneringen på och utanför planen. För Lars Hansson var inledningen av efterarbetet bitterljuvt. Efter tiotalet landskampsarrangemang under sin tid som kanslichef för BFF sätter han nu personligen punkt för den delen av sitt arbete.

Man säger alltid att den senaste var det roligaste, men den här gången vill jag nog hävda att det är så. Engagemanget i föreningarna har varit enorm den här gången och har, tillsammans med med den mediala uppmärksamheten som evenemanget fått, bidragit till en större publik än tidigare upplagor.

Christian Thunholm, erfaren projektledare inom evenemang hos Svenska fotbollsförbundet håller med:

– Mycket nöjda lag tyder på att det varit fantastiskt bra. BFF har ju rutin och de har skött sig galant och det gör mitt jobb mycket enklare.

Drömmen var förstås att ännu en gång få det svenska landslaget som en part i den avslutande finalmatchen, men den chansen försvann med ett sent baklängesmål i den sista gruppspelsmatchen mot England.

– Det hade ju säkert blivit över 1000 åskådare på en sådan match, men vi har ändå ett bättre snitt i år. 650 kom till Sveriges öppningsmatch i Svanesund vilket är en väldigt bra publiksiffra, säger Lars Hansson.

För de arrangerande klubbarna har det inneburit betydelsefulla intäkter, men också en ny energi i föreningsarbetet.

– Det är härligt att se hur personer som tidigare varit aktiva i föreningarna nu återvänt. Det är nästan så man får en tår i ögat. Arrangemanget har till exempel också bidragit en upprustning av Myckleby IK:s anläggning i Svanesund.

Även den svenska förbundskaptenen Pia Sundhage var nöjd med veckan, lagets hittills längsta samling.

– Tiden här i Uddevalla och Bohuslän ger oss ett fantastiskt avstamp inför fortsättningen med landskamper mot Polen i augusti och och för-EM-turneringen i september, säger hon.