HV71:s Christoffer Törngren och Isac Brännström hade en kul dag på jobbet.

Succékedjan gav HV71 greppet mot Färjestad

Varje gång HV71-kedjan Christoffer Törngren, David Gustafsson och Isac Brännström kom in på isen blev det fart. Och nästan varje gång också utdelning. Trion låg bakom samliga HV-mål som innebar en 3–2-seger mot Färjestad, och nu leder HV71 med 2–1 i kvartsfinalserien.

|

Färjestads Alexander Johansson gav visserligen hemmalaget ledningen tidigt i den första perioden med sitt första mål för säsongen efter en skadetyngd period för forwarden.

Men i slutet av perioden vände gästerna på matchen – på en dryg minut. Det var kedjan Christoffer Törngren, David Gustafsson och Isac Brännström som låg bakom den plötsligt förändrade matchbilden; Törngren med sitt mål efter 16.48 och Brännström med sitt 17.59 efter en retur som studsade rätt via hemmamålvakten Markus Svenssons klubba.

Tre byten – tre mål

Och det fortsatte på den inslagna vägen efter periodpausen. Återigen snabbt spel av supertrion gav en drömöppning på den andra perioden där Törngren – assisterad av Gustafsson och Brännström såklart – gjorde 3–1 till HV71 efter en halv minut.

Samme Törngren som under grundserien "bara" gjort fyra mål hade plötsligt i samma match nu gjort två. Och kedjan hade stått för tre mål på lika många byten.

- Det är kul att lira i dag, säger David Gustafsson, efter sina två assist, i CMore.

- Vi snackade ihop oss innan att det var dags att trycka in några puckar, vi har haft några lägen tidigare, fortsätter han.

"Riktigt gött"

Isac Brännström håller med:

- Vi startar lite tungt men sedan får vi lite flyt, vi spelar bra ihop och får sätta tre kassar. Vi rör på benen allihop, flyttar pucken och skapar chanser... Det var riktigt gött, säger han.

Totalt blev det sju poäng för trion som låg bakom det mesta i 3–2-triumfen på bortaplan.

Färjestad, som vann grundserien SHL, fick in sin reducering med sex minuter kvar av matchen, men närmare än så kom man inte. Det innebär att HV71, åtta i grundserien, kopplar ett litet grepp om kvartsfinalserien som laget nu leder med 2–1 i matcher.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel slutresultat i ingressen, rätt är 3–2 till HV71.