BRONS. Oskar Gustafson blev Uddevalla sims bäste deltagare vid USM-finalerna i Jönköping.

Sum-Sim-brons för Oskar Gustafson

En bronsmedalj blev Uddevalla sims facit när USM i helgen avgjordes i Jönköping.

|

Roselundsbadet var platsen för den 56:e upplagan av Sum-Sims riksfinal dit sju Uddevallasimmare hade kvalificerat sig.

Bäst gick det för Oskar Gustafson som simmade i tre grenar. Han lyckades knipa en bronsmedalj på 200m bröstsim och blev klubbens resultatmässigt bästa deltagare.

– Ett jättebra lopp av Oskar som sänker sitt personliga rekord från försöken och är med och krigar om guldet, säger Uddevallas tränare Jacob Fredriksson.

Efter en försiktig öppning vid 100m jobbade Gustafson sig sakta ikapp killarna i täten och med fem meter kvar låg toppsimmarna i bredd. Väl i mål slog Gustafson händerna i kaklet på tiden 2,26,52 vilket räckte till ett brons - hans första nationella medalj.

Oskar Robertsson var också bra på 200m bröstsim i den äldsta klassen. Nya personliga rekordet 2,22,73 gav en femteplats i landet, tätt bakom medaljörerna.

Bland övriga Uddevallasimmare slog Alexander Assor personligt rekord på 200m ryggsim med tre sekunder och kom i mål på tiden 2.14.08. Marit Cuperus och Charlie Tranberg deltog på 800 frisim. Med i truppen var även Jakob Josephson och Filip Aronsson som simmade lagkapp tillsammans med Tranberg och Gustafson.

– Totalt sett ett bra Sum-Sim med bronset som en fin avslutning, säger Jacob Fredriksson.