Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Östersunds Douglas Bergqvist deppar efter AIK:s 0–2-mål under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Östersunds FK och AIK på Jämtkraft Arena.

Sundgren: Blir säsongens roligaste match

Trots tre stjärnspelare borta lyckades AIK som första lag i årets allsvenska besegra Östersund borta. 3–0 och tre poäng ger viktigt självförtroende inför derbyt mot Djurgården.

Både AIK och Djurgården vann på söndagen sina matcher och möts i nästa omgång i kampen om platsen bakom suveräna Malmö i toppen.

Skador på Stefan Ishizaki och Simon Thern är orosmoln för Solna-klubben, som dessutom saknade febersjuka Chinedu Obasi.

Men annars är det ett positivt Solnalag som bröt Östersund långa hemmasvit utan förlust.

- Jag har inte hunnit tänka på derbyt ännu, men det är kanske säsongen roligaste match och en extra krydda med att vi båda är med i toppen, säger Daniel Sundgren.

"Blir stämplad"

Han var den som låg bakom segern mot Östersund efter ett viktigt 1–0-mål. Strax före hade ÖFK haft ett drömläge för att ta ledningen men missade och gav Sundgren läget i anfallet efter.

Mot sig hade han Patrick Kpozo, som bytt just AIK mot Östersund i sommar.

- Jag känner till både hans bra och dåliga egenskaper. Han är stark så det gäller att ha honom på avstånd. Sen är det svårt med riktningsförändringar på konstgräs, säger Sundgren.

När Curtis Edwards stämplade just Sundgren blev hemmamittfältaren Edwards utvisad efter två gula kort och Sundgren utbuad.

- Tar han bollen först ska det ändå vara varning. Jag blir i alla fall stämplad, säger Sundgren och visar sina blåa fot.

- Ska de bua på någon så borde det vara domaren. Men mig gör det inget, det stärker bara.

"Lika bra som vi är"

Med tio spelare fanns ingen kraft kvar och till slut blev det klara 3–0 och ÖFK:s första förlust på hemmaplan för säsongen.

- Men jag tycker ändå de är lika bra som vi är och det imponerar med tanke på att de bytt ut tio spelare sen senast, säger AIK-tränaren Rickard Norling.

Östersund tappar nu helt toppkänningen och AIK är sex poäng före i tabellen. Europaäventyren har kostat mycket för lagets allsvenska prestation.

Men Potter ångrade inte sin startelva.

- De kämpar bra och vi måste låta dessa visa upp sig också och vi måste se hur de spelar i dessa situationer. Nu får vi ladda om inför torsdag, säger Potter, då grekiska Paok kommer till Östersund med 3–1-ledning efter första mötet i Europa league.