Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
LADDAR FÖR EM. Pia Sundhage och hennes F15-landslag spelar en åttalagsturnering i Bohuslän i juli. Bild: DANIEL NESTOR

Sundhages landslag spelar i Bohuslän

Dags för fler fotbollslandskamper i distriktet. I sommar kommer Pia Sundhage och hennes U15-landslag.

Då bjuder det svenska fotbollförbundet in till en åttalagsturnering för flickor -03 med totalt 16 matcher på ett antal bohuslänska arenor.

Sveriges landslag leds av förre förbundskaptenen Pia Sundhage som har bland annat två OS-guld och ett VM-silver med USA samt OS-silver och ett EM-brons med Sverige på meritlistan som tränare. Även som spelare är hon en av landets mest framgångsrika spelare med VM-brons, EM-guld, två EM-silver och ett EM-brons liksom fyra SM-guld och fyra cup-guld.

Flickturneringen kommer att spelas 1–10 juli, men var de 16 matcherna ska spelas är ännu oklart.

– Vi har nyligen fått beskedet så nu börjar arbetet med att hitta lämpliga platser med läktare och bra planer, säger Lars Hansson, kanslichef på Bohusläns fotbollförbund som blivit en mycket rutinerad turneringsarrangör.

Den här gången konkurrerade flera om evenemanget och i slutändan var det en match mellan Bohuslän, Jönköping och Värmland.

– Möjligen kom den hårda konkurrensen just av att det rör sig om Sundhages landslag, säger Hansson.

För det svenska landslaget är turneringen ett led i förberedelserna inför EM-slutspelet för F16 2020 som avgörs på hemmaplan i Halland och Skåne.

Lagen som kommer Bohuslän i sommar är Norge, Island, Finland, Danmark, Nederländerna, Tyskland och England där de tre sista också är klara för EM-slutspelet 2020