Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kropps, LSK och Rössö spelar alla viktiga matcher i helgen. Bild: Håkan Fredriksson
Kropps, LSK och Rössö spelar alla viktiga matcher i helgen. Bild: Håkan Fredriksson

Superhelg på Bohusläningen

Fyra livesändningar, rafflande handbollsmatcher och en måstematch i superettan. Det vankas en riktig superhelg på Bohusläningen.

Hösten är den tid då utomhusidrotterna och inomhusidrotterna går in i varandra. Den här helgen är inget undantag.

Med andra ord så utlovas en riktig superhelg för dig som är sportintresserad. Och Bohusläningen kommer förstås vara på plats där det händer.

Rysare när division 2 ska avgöras

Klockan 14 på lördag spelar Oddevold sin sista seriematch i division 2 när Vänersborgs FK gästar. En seger samtidigt som toppkonkurrenten Vänersborgs IF tappar poäng och seriesegern och en uppflyttning till division 1 är i hamn.

Vi är på plats och sänder matchen från Rimnersvallen med start 13.55.

För den som även vill följa Vänersborgs IF:s match mot Åmål kan vi, i samarbete med TTELA, även erbjuda en direktsändning från Vänersvallen.

Dessutom håller vi ett öga på Grebbestads match mot Gauthiod, vilken kan innebära att GIF till slut kniper tredjeplatsen i tabellen.

LÄS MER: Här hittar du alla Bohusläningens direktsändningar

Dramatiskt kval i Norrköping

Bara en timme senare drar Rössös andra och helt avgörande kvalmatch mot IFK Norrköping i gång.

Rössö har ett 0–2-underläge efter den första matchen men är förstås inte uträknat inför returen. Vinnaren spelar i Elitettan kommande säsong.

Bohusläningen – i samarbete med Öst Media – kommer att sända även den här dramatiska matchen direkt. Sändningen från Östgötaporten startar 14.55 på lördagseftermiddagen.

– Vi är glada över att kunna direktsända tre stekheta matcher samma dag. Vi har märkt ett stort intresse för matcherna och det känns härligt att kunna göra en sådan här satsning när säsongerna ska avgöras, säger Bohusläningens sportchef Adam Jönsson.

Första matchen för nye tränaren

Senare under lördagen ställs Ljungskile SK mot Västerås i en viktig match i superettan.

LSK är i stort behov av poäng för att rädda kontraktet och matchen är den första för den nygamle tränaren Tor-Arne Fredheim. Vi är på plats på Skarsjövallen.

Dubbel handbollsfest

Efter två inledande förluster verkar Kropps damer fått upp farten i allsvenskan. På lördag eftermiddag ställs laget mot Hallby i en tuff bortamatch.

Hemma i Uddevalla möter klubbens herrlag mot Country i en toppmatch i division 2. En seger och Kropps är på allvar med i toppen. Vi bevakar på plats i Agnebergshallen.

Kval till trean

På söndagseftermiddagen spelar Högsäters GF borta mot Trollhättans FK i kvalet till division 3. Vi direktsänder matchen i samarbete med TTELA.

Helgen avslutas med en viktig bortamatch för IFK Uddevalla futsal som möter Örebro futsal club på söndagskvällen. En seger skulle innebära att IFK fortsätter hänga med i toppen av tabellen.

– Den som är sportintresserad kan hänga med oss hela helgen och tveklöst få allt det bästa från den lokala idrotten, säger Adam Jönsson.

Vi reserverar oss för eventuella sena ändringar.