Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sofie Börjesson storspelade för sitt Sävehof mot Kungälv. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sofie Börjesson storspelade för sitt Sävehof mot Kungälv. Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Svårt att möta sina bästa kompisar"

Hon kom till Sävehof från Kungälv inför den här säsongen. När derbylagen drabbades samman i Partille arena var det Sofie Börjesson som tog huvudrollen.
– Det är speciellt att möta dem, men roligt att få vinna, säger Börjesson.

Sävehof fortsätter att imponera i SHE. I derbyt mot Kungälv var det de regerande mästarna som styrde tillställningen och man gjorde det mycket tack vare sin burväktare.

Sofie Börjesson var kanske Kungälv HK:s bästa spelare den gångna säsongen och storspelade gång efter annan mellan stolparna. Det var naturligtvis ingenting som undgick IK Sävehof och klubben valde att locka över Börjesson till gulsvart.

Under fredagskvällen fick Sofie Börjesson besök av sin tidigare klubb i Partille arena och då syntes det att hon hade koll på sitt motstånd.

– Jag var ändå i Kungälv i tre år innan jag kom hit till Sävehof så det är klart att det är speciellt att möta dem. Jag känner ju hela laget egentligen. Det är svårt att möta sina bästa kompisar, men roligt att få göra det också såklart, säger Sofie Börjesson.

Var det någons avslut du var lite extra sugen på att rädda?

– Nej, hela startsexan är ju nära vänner till mig så det var ingen speciell.

Börjesson radade i vilket fall upp räddningar och tillsammans med hemmalagets försvar såg hon till att derbyt aldrig skulle bli riktigt spännande. Det var 14–9 till Sävehof i halvtid och därifrån var det aldrig något snack om saken.

När matchen var över och det stod klart att Sävehof hade vunnit med 28–19 gick det också att konstatera att Sofie Börjesson hade räddat nästan 50 procent av gästernas avslut. Hon gjorde dessutom ett mål i matchen.

– Det kändes bra i dag och vi stod jättebra i försvaret och fick deras avslut dit vi ville. Sedan fick vi i gång våra kontringar och kunde göra lite mål på dem också, säger Börjesson.

Du har spelat en halv säsong i Sävehof nu. Hur känns det så här långt?

– Det är skönt att man har kommit till ett ställe där man trivs jättebra. Jag tycker att vi varit stabila så här långt och fått bra erfarenhet från Champions League också, så det känns bra, säger Börjesson.

Sävehofsegern innebär att laget får fira jul som tabelltvåor, en poäng bakom Höör. För Kungälvs del håller sig laget fortfarande på en slutspelsplats.