Svane polisanmäler knytnävsslag

Under måndagen polisanmäldes misshandeln av en svanespelare efter segermatchen på Svanevallen i fredags kväll.

ANNONS
|

Det var efter fredagskvällens match på Svanevallen som händelsen inträffade. Som Bohusläningen berättade redan i helgen hade Svane just vunnit över Kortedala när en av hemmaspelarna fick ett knytnävsslag i ansiktet.

En av spelarna i motståndarlaget och två män i publiken ska ha gått fram till Svanespelaren på parkeringsplatsen utanför klubbhuset och konfronterat denne. Svanespelaren ska ha försökt freda sig men fick ta emot slag mot ansiktet.

– Han var svullen i ansiktet efter smällen, men mest var han chockad, säger Christer Nyman i Svane som polisanmälde händelsen under måndagen.

Christer Nyman säger att det finns flera vittnen till händelsen, bland annat personer inom Svane som gick emellan och stoppade slagsmålet. Nyman säger också att han inte märkt under matchen att det var dålig stämning.

ANNONS

– Nej, det märktes inte alls under matchen, säger Nyman.

Även tränaren Mattias Pettersson-Pohl var upprörd efter händelsen i fredags.

– Det är fullständigt oacceptabelt, sa han till Bohusläningen under helgen och vittnade då också om att spelaren var rejält svullen i ansiktet när han kom in i omklädningsrummet.

Svane, som i matchen mot Kortedala var överlägset och vann med hela 5-0 3-0), har nu polisanmält händelsen.

Med tre mål av Marcus Knutsen samt varsitt av Alexander Hedlund och Lucas Hallberg tog sig Svane upp till fjärde plats med sex poäng. I skytteligan är klubben dock Svane bäst genom Marcus Knutsens nio mål på fyra matcher.

– En makalös forward. Han gör det mesta rätt nu, säger Pettersson-Pohl.

Förutom Knutsen utmärkte sig även mittfältaren Jesper Andersson genom hårt arbete

ANNONS