Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ny säsong i division 4. IK Svane vann kvalgruppen efter segrar mot Brålanda och IFK Strömstad. Bild: Thomas Bennelind
Ny säsong i division 4. IK Svane vann kvalgruppen efter segrar mot Brålanda och IFK Strömstad. Bild: Thomas Bennelind

Svanetränaren nöjd efter lyckat kval

IK Svane gick segrande ur två tuffa kvalmatcher. Nu pustar tränaren Hussein Haiir ut och höjer blicken mot kommande säsong i division 4.

– Det känns fantastiskt roligt för oss. Men jag tycker nog ändå att vi skulle ha undvikit situationen med att spela oss kval. Två vinster på två möjliga matcher visar att vi hör hemma i division 4, säger Hussein Haiir som delar ledarsysslan i föreningen med Mattias Niklasson.

"Sätter inte lägena"

Genom att sluta som tredje lag från botten i Bohusfyran tvingades alltså Uddevallalaget till kvalspel. Men segrar med 4-2 mot Brålanda, och 1-0 mot IFK Strömstad ledde till nytt kontrakt.

Tränare Hussein Haiir tycker att man hade bra kontroll matchen - trots att IFK missade straff och tryckte på för kvittering. Matchens enda mål gjordes av Abbas Hussein.

– Jag tycker vi i i första halvlek är väldigt ineffektiva. Och det är även så jag vill sammanfatta vår säsong i division 4. Vi sätter inte dit våra lägen och då kommer motståndarna in i matchen.

Hur gick dina tankar i andra halvlek när IFK flyttade upp spelet?

– Det kändes ändå stabilt. Vi hade kontroll på matchen och jag var inte orolig. Sedan gjorde segern mot Brålanda gott för vårt självförtroende.

Vilka förändringar behöver ni i klubben göra till nästa säsong?

– Vi är nöjda med vårt sätt att spela fotboll. Men vi hade behövt bredda truppen och få in fler träningsvilliga spelare. Det är frågor som vi kommer att arbeta med framöver.