Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sven-Eric
Sven-Eric "Svea" Ohlsson, före detta tränare i bland annat Munkedal IF, har tagit över Kunghamn IF denna säsongen. Bild: Mattias Modéen

"Svea” redo för seriepremiär med nya laget

Efter en riktigt lång försäsong drar division fyra Bohuslän/Dalsland igång på lördag. Kungshamns IF:s tränare Sven-Eric ”Svea” Ohlsson tror på en jämn serie där motståndet håller hög klass.
– Serien ser bättre ut än på flera år, säger Ohlsson.

På lördag är det premiär i division fyra Bohuslän/Dalsland. Efter en lång och oviss tid i våras tycker Sven-Eric ”Svea” Ohlsson att det ska bli skönt att komma igång igen, trots de speciella förhållanden som klubben nu ställs inför.

– Det är lite speciella förhållanden nu med en väldigt kort serie och enkelmöten. Om man spelar 22 matcher kan man inte prata om orättvisa på samma sätt. Nu blir det lite mer utav ett lotteri.

Kungshamns IF inleder med att möta Mellerud på bortaplan på lördagseftermiddagen. Ohlsson hymlar inte med vilka han håller som favoriter i matchen.

– Jag tycker att Mellerud måste ses som favoriter i år. Jag kan inte se det på annat sätt i och med att de kommer från division tre förra säsongen. Vi räknar med att de kommer vara spelförande och får jobba utifrån det, säger han.

”Bättre än på många år.”

Laget fortsätter sedan med möta Ed på hemmaplan ett par dagar efter premiären innan de åker upp till Åmål för en ny tuff bortamatch mot IF Viken.

Ohlsson försöker se positivt trots det tuffa schemat.

– Otur med tuff start de första matcherna, men jag hoppas att vi snabbt ska komma in i det. Möter vi bra lag kommer vi snabbare upp i matchtempo.

Inför säsongen tappade laget tre tongivande spelare till Grebbestad (Mattias Jansson, Jimmie Larsson och Jesper Mattsson). Detta gör att laget inte kan ses som uppflyttningskandidater, enligt Ohlsson.

– Det säger sig självt att det inte går att ersätta tre sådana spelare rakt av. Vi får hålla lite lägre profil men jag tror att vi kan undvika bottenstriden, det jobbar vi för.

Ohlsson tillägger att årets serie ser tuff ut och innehåller ett par bra lag jämfört med fjolåret.

– Förra året var serien lite svagare och många lag hade problem. I år har framförallt Högsäter och Munkedal har förstärkt med riktigt duktiga spelare och serien ser bra ut.

– Det finns inga givna bottenlag och serien ser bättre ut än på flera år, framförallt jämfört med i fjol.

LÄS MER OM DIVISION 4:

Så lyckas Högsäter locka meriterade spelare till klubben

Hade kontakt med superettanklubbar – valde Munkedals IF