Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHILDA AHLBERG
Bild: MATHILDA AHLBERG

Svensk friidrottsstjärna utreds för dopingbrott

En svensk toppfriidrottare utreds för dopingbrott, skriver DN. Något som, enligt tidningen, ska ha bekräftats via källor inom Svenska Friidrottsförbundet. Friidrottaren har anmälts efter att ha missat tre dopningstester och riskerar avstängning i 12–24 månader.

Utredningen kring det misstänkta dopingbrottet kommer efter att friidrottaren har missat tre dopingtester. Friidrottsstjärnan riskerar nu avstängning i 12-24 månader, uppger DN.

Stefan Olsson, Svenska Friidrottsförbundets generalsekreterare, berättar för tidningen att han varit i kontakt med friidrottarens tränare. Förbundet har också lämnat in en begäran om om omprövning. Något han är förhoppningsfull om då han anser det röra sig om administrativa fel.

– Jag vill absolut inte trivialisera det här, men det finns olyckliga omständigheter och vår uppfattning är att det finns goda grunder för att åtminstone en av de här missarna ska strykas, säger han till tidningen.

"Någon av de här förseelserna borde kunna försvinna"

Således hoppas man att det inte ska nå nästa instans.

– Nu inväntar vi svar från dopningskommissionen och hoppas på besked om att fallet inte ska skickas vidare till nämnden. Skulle det ändå göra det har jag en känsla av att det kommer att ta lång tid innan det avgörs, säger Olsson till tidningen.

Generalsekreteraren berättar dessutom att åtgärder redan hade vidtagits efter de första förseelserna. Just för att undvika att det även skulle ske en tredje gång.

– Absolut, det har vi gjort. Men utan att gå in på detaljer så anser vi att någon av de här förseelserna borde kunna ”försvinna” och det är det vi anfört till dopningskommissionen.

Vi har sökt förbundskapten Karin Torneklint och generalsekreterare Stefan Olsson.