Svenska NHL-stjärnan drabbad av cancer

Svenske NHL-spelaren Oskar Lindblom, 23, har drabbats av Ewings sarkom, en typ av skelettcancer. Det meddelar hans klubb Philadelphia på sociala medier. "Han väntas inte spela mer den här säsongen", skriver ishockeyklubben.

ANNONS

Beskedet kom sent på fredagskvällen svensk tid. Många har redan visat sitt stöd och Philadelphia skriver att Lindblom kommer att genomgå vidare tester i nästa vecka och sedan påbörja en omedelbar behandling.

Ewings sarkom är en tumör som kan finnas både i och utanför skelettet. Den drabbar oftast barn och unga, enligt Cancerfonden.

"Vi kommer göra allt för att stötta honom”, skriver Philadelphia.

"Fuck cancer!! Vi kämpar med dig, Oskar", skriver Dallas svenske stjärnback John Klingberg på Twitter.

"Du finns i våra hjärtan och tankar. Vi är med dig i kampen”, skriver New York Rangers.

Oskar Lindblom har inlett säsongen starkt med 18 poäng på 30 matcher, men den Brynäs-fostrade forwarden saknades i förra matchen mot Colorado.

ANNONS

Philadelphia skriver att klubben, av respekt för Lindblom och hans familj, inte kommer att ge några fler kommentarer nu. Klubben vädjar också om att svensken lämnas i fred en tid framöver så att han kan fokusera på sin behandling och återhämtning.

Oskar Lindblom har spelat i NHL sedan säsongen 2017-18. Han har gjort totalt 57 poäng på 134 matcher. I fjol var han med och spelade VM för Tre Kronor.