Minnesotas målvakt Devan Dubnyk firar segern mot Washington tillsammans med Greg Pateryn, Marcus Foligno och Ryan Suter.

Svenskarna hjälpte Anaheim till seger

Slutspelskampen tätnar i NHL. Svenskarna i Anaheim såg till att San Jose åkte på sin femte raka förlust. Och Minnesota visade att laget vill vara med i fajten med en 2–1-seger mot Washington.

|

Svenske Jakob Silfverberg avgjorde för Anaheim 38 sekunder in i förlängningen när han satte 4-3-målet. Även Rickard Rakell gjorde två mål för Anaheim under matchen mot San Jose. Det första sköt han in knappt åtta minuter in i första perioden.

- Det känns bra när man gör mål så tidigt in i matchen. Vi skapade målchanser och satte press på dem. Det känns bra att vi slog dem, säger Rickard Rakell i en video publicerad via lagets Twitter.

- Jag och Rickard och Devin Shore har utvecklat bra kemi och det här var en riktigt kul kväll, säger Jakob Silfverberg till lokala medier enligt Sportbladet.

Fem raka förluster

Det återstår sju matcher av grundserien och för San Jose, som är en av favoriterna i slutspelet som väntar, ser det mörkt ut. Laget har nu fem raka förluster bakom sig. Laget ligger nu fyra poäng efter Calgary Flames i jakten på topplaceringen i den västra konferensen.

Bättre går det för Minnesota som har gått upp på slutspelsplats. 2–1 borta mot Washington betyder att laget får lite andrum i den täta serien. Eller?

- Det betyder att vi för tillfället är på slutspelsplats. Det är vad det betyder. Vi måste göra om det mot Carolina i morgon igen, säger lagets tränare Bruce Boudreau till pressen efter matchen.

"Krigade inte tillräckligt"

Jordan Greenway inledde målskyttet för Minnesota strax före första periodvilan. Brett Connolly kvitterade för hemmalaget innan Luke Kunin satte matchens sista mål, när han åtta minuter före slutet stänkte in pucken från några meters håll.

Washington ligger trea i den östra konferensen, och är nära slutspel. Lagens respektive situationer inför slutet av serien märktes på isen.

- De blev mer desperata ju längre matchen led. De gav oss inte mycket utrymme och spelade tätt bakåt, säger Washingtons målvakt Braden Holtby.

- Vi kom inte upp i rätt nivå och krigade inte tillräckligt.

Matchen bjöd inte på några svenskpoäng. Washingtons Carl Hagelin var sjuk och spelade inte. I Minnesota saknades Pontus Åberg och Joel Eriksson Ek.