Svenskarna jagar revansch i sprinten

Han var petad från att köra den individuella sprinten, men i dagens lagsprint kör Emil Jönsson tillsammans med Teodor Peterson. På damsidan jagar Stina Nilsson revansch tillsammans med Ida Ingemarsdotter.

ANNONS
|

Emil Jönsson hade enligt förbundskapten Rikard Grip inte presterat tillräckligt bra för att vara en av de svenskar som fick köra den individuella sprinten i torsdags. Men när det är dags för lagsprint kliver veteranen in i VM.

– Vi har gjort en bedömning utifrån läget och vi tycker att det är två bra åkare som hanterar den här tävlingsformen väldigt bra, säger förbundskapten Rikard Grip.

Jönsson åker i par med Teodor Peterson – som inte lyckades alls i den individuella sprinten, utan åkte ut i kvartsfinal.

– Nej, men vi kände väl att vi inte hade hundraprocentiga grejer under fötterna. Han känner själv att han är i bra form och visar det på träning, så det kommer att bli jättebra, säger Grip.

ANNONS

På damsidan är Stina Nilsson den stora stjärnan som lär få köra sista sträckan och försöka spurta hem ett guld till Sverige. Hon kör tillsammans med Ida Ingemarsdotter, vilket innebär att Hanna Falk – som kom fyra i den individuella sprinten – petas.

– Ida är väldigt skicklig på att gå första, tredje och femte etappen, på att gå ner i källaren och plocka ut det sista. Och sedan är det väl ingen diskussion om att Stina är en oerhört bra avslutare, så det var ganska naturligt, säger Grip.

Om Hanna Falk:

– Hon har definitivt varit högaktuell, de har varit flera stycken som har slagits om de platserna. Men utifrån att vi ska ha det bästa laget så valde vi Ida före Hanna. Det är klart att hon blev besviken, alla vill ju vara med och tävla och det tycker jag är positivt. De måste ju få visa känslor.

Lagsprinten börjar med kval klockan 10.30 och finaler 12.30. GP rapporterar direkt.

ANNONS