Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brooks Koepka hälsar på åskådarna under den andra dagen av PGA-mästerskapen.

Svenskarna långt efter överlägsen Koepka

Henrik Stenson och Alex Norén fick kämpa för att hålla i spelet, och slitet gav utdelning. Båda är klara för helgens spel i PGA-mästerskapen. Fram till täten är det långt, amerikanen Brooks Koepka har redan svingat sig till en jätteledning.

Många spelare hade det tufft ute på Bethpage Black-banan på Long Island, där årets andra golfmajor, PGA-mästerskapen, avgörs. Bara 25 spelare har lyckats ta sig under par efter 36 hål, och kvalgränsen för att få spela klart turneringen hamnade till slut på fyra slag över par.

Den gränsen klarade såväl Henrik Stenson som Alex Norén, trots att det stundom såg mörkt ut.

Stenson låg ett kort tag på fel sida gränsen, men räddade helgen med tre birdies på de sista tio hålen. Han avslutade andra rundan med ett strålande bunkerslag på 18:e hålet, som bäddade för en birdie och sammanlagt två över par efter två dagar.

Samma resultat har Alex Norén, även han avslutade med en viktig birdie på det 18:e hålet efter ett snyggt andraslag. Svenskduon delar 47:e plats med ett koppel spelare.

Björk och Woods utslagna

Alexander Björk har däremot spelat klart för helgen. Han följde upp torsdagens +10 med att gå fem över par under fredagen.

Inte heller Tiger Woods klarade kvalgränsen. Den nyblivne US Masters-vinnaren gjorde sin första tävling efter segern på Augusta, men har varit sjuk och kom till PGA-mästerskapen först dagen före start.

- Jag känner mig inte bra, och lyckades inte hålla i spelet, sade Woods på en presskonferens.

- Men det är så det är. Det kommer komma dagar och veckor när spelet inte stämmer, och i dag var en sådan dag.

Även stjärnor som Jon Rahm, Bubba Watson och Sergio Garcia har spelat klart.

Koepka överlägsen

I täten är Brooks Koepka i en klass för sig. Amerikanen leder med hela sju slag före landsmannen Jordan Spieth och australiern Adam Scott.

Under den andra speldagen visade Koepka något mer mänsklig än under torsdagen, och noterades för två bogeys. Öppningsrundans 63 slag följdes upp med en 65:a och snarare än vem som står som segrare på söndag ser frågan ut att bli hur många slag Koepka vinner med.

Blir det en ny triumf i helgen tar Koepka sin fjärde major-titel på kort tid, efter US Open-segrar 2017 och 2018 samt i PGA-mästerskapen i fjol.