Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Christofer Blomstrand hade svårt att hitta fokus under fredagen. "Det var en krigarrunda", säger han.

Svenskarna långt efter – med Jacobson skrällde

Svenskarna saknar toppkänning i Nordea Masters efter fredagen. Men en ljusglimt var Fredrik Jacobson som slog till med en superrunda i sin comeback. Bäste svensk är fortfarande Christofer Blomstrand på en delad 21:a plats.

Över 30 svenskar ställde upp i årets Nordea Masters. Efter första dagen var dock enbart Christofer Blomstrand på topp tio efter en runda på 65 slag, fem över par. På fredagen upprepade han dessvärre inte bedriften. Även om han började urstarkt med två birdies och en eagle blev misstagen för många och han slutade på 71 slag, ett över par.

- Jag och tjejen vi gifte oss förra fredagen. Det är en av de största grejerna man gör i livet. Det var mycket fix och fokus inför det. Vi hade fantastiskt kul, men jag känner mig lite trött och ofokuserad i dag, säger 26-åringen.

Leder med elva över par

Blomstrand är sju slag efter ledarduon. Skotten Scott Jamieson gjorde efter 65 slag andra dagen och engelsmannen Paul Waring gick på 63 slag, båda är elva under par.

Tidigare under dagen hade veteranen Robert Karlsson gått in på totalt två under par. Den vice Ryder Cup-kaptenen var en av de bästa svenskarna med det resultatet.

- Det är ju tragiskt kanske, sade han då.

Han skulle i alla fall få se sig slagen av en annan svensk, förutom Blomstrand.

Comeback efter skador

Fredrik "Freddie" Jacobson har varit borta från spel i 15 månader efter dubbla skador. Under torsdagen lyckades han inte få till sina puttar och gick två över par. På fredagen däremot satt de där de skulle och han upprepade Blomstrands torsdagsresultat – 65 slag, och fem under par.

- Målet var att göra, sex, sju birdies i dag. Jag gjorde fem, men ingen bogey så det var ungefär som det jag hoppats på, säger Jacobson.

Med sina totalt tre under par placerade han sig som näst bäste svensk. Jacobson har i två dagar gått runt banan med en av sina bästa vänner, Johan Edfors. På sista hålet säkrade även Edfors kvalificeringen till helgen med en birdie till publikens stora förtjusning.

- Det är helt fantastiskt, får spela med min bästa vän Johan. Vi har haft det underbar där ute, säger Jacobson som inte har spelat en tävling i Sverige sedan 2004 och satsar på spel på PGA-touren i oktober.

Tio klarade

Totalt klarade tio svenskar cutten, som låg på par.

Bland de som inte klarade cutten fanns tidigare Europatourvinnare som Jarmo Sandelin, Niclas Fasth och Michael Jonzon.

Förmiddagens spel bjöd på två hole-in-one. Engelsmannen Chris Hanson inledde med att sätta bollen direkt i hål från 167 meter på det femte hålet. Fransmannen Sébastien Gros gjorde sin fullträff på det sjätte hålet, 180 meter långt.