Svenske talangens nobb – tackar nej till 150 miljoner

Golfstjärna efter golfstjärna har tackat ja till LIV-touren och fått jättepengar. En som dock nobbat lockelserna är den svenske talangen, Ludvig Åberg, 22, som nobbat 150 miljoner kronor.
– Jag vill ha rent mjöl i min påse, säger han till Expressen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Den kontroversielle LIV-touren har värvat flera av golfens största stjärnor. Golfare som Henrik Stenson som tackat ja till hundratals miljoner för att spela på den nystartade touren.

Det finns dock flera som tackat nej.

Som svenske talangen, Ludvig Åberg, 22, som erbjöds hela 150 miljoner kronor för att börja spela på den saudiska touren. Ett erbjudande som givetvis hade förändrats hans ekonomiska situation rejält.

Men 22-åringen valde att tacka nej.

– Som svensk förknippar man Saudiarabien med vissa saker. För min del så är det inget jag vill associeras med. Jag vill ha rent mjöl i min påse och starta min proffskarriär som jag vill, säger han till Expressen.

ANNONS

Än så länge har PGA-touren valt att stänga av alla golfare som tackat ja till LIV-touren från spel på just PGA-touren. Något som dock inte stoppat särskilt många och nyligen fick Ludvig Åberg se två spanska spelare tacka ja till pengarna.

– De tänkte mycket på pengarna och hur detta var pengar som de kanske inte kunde tjäna annars. Men jag tänker nog mer att ”pengar är inte allt”, säger han.

I dagsläget tillhör han världstoppen bland amatörgolfare. Ludvig Åberg siktar dock högre än så. Framtidsdrömmarna innehåller spel på PGA-touren och även att kunna få en chans i Ryder Cup i framtiden.

– Jag vill spela på PGA- och Europatouren, majors och Ryder Cup. Att då ta ett beslut som skulle kunna sänka alla de drömmarna var inte aktuellt för mig. Om fem år vill jag inte se tillbaka på ett sådant här beslut och ångra det, säger han.

ANNONS