Marcus Nilsson kommer nästa säsong att spela för den storsatsande ryska klubben Zenit S:t Petersburg. Arkivbild.
Marcus Nilsson kommer nästa säsong att spela för den storsatsande ryska klubben Zenit S:t Petersburg. Arkivbild.

Svenske volleybollstjärnan till Ryssland

Det svenska volleybollproffset Marcus Nilsson har spelat färdigt i den turkiska ligan och är klar för en återkomst i Ryssland. Den snart 35-årige stjärnan har skrivit på för storsatsande Zenit S:t Petersburg vilket blir den fjärde ryska klubben som Nilsson representerar.

ANNONS
|

Tidigare har han bland annat vunnit Champions League med Lokomotiv Novosibirsk, och han ser fram emot att spela i en av världens bästa ligor igen.

- Det ska bli jättekul att få spela riktigt bra volleyboll igen, säger han till Hallandsposten.

Klubben är nystartad och gör sin första säsong i den ryska ligan. Något som lockade Nilsson.

ANNONS

- Det är ett projekt som har dragits i gång av ryska volleybollförbundet. De har gått ut och sagt att de vill starta en ny klubb i S:t Petersburg med målet att kunna utmana Kazan, som är de regerande mästarna i Ryssland och i Europa. Det är ett fantastiskt bra lag. Jag hörde någonstans att de vill vinna ligan om två alternativt tre år och det är väldigt bra spelare som de har fått tag i redan till den här säsongen, säger han.

Nilsson missade säsongsavslutningen i Turkiet i våras och tvingades även avstå VM-kval och European League med landslaget på grund av en stressfraktur i ryggen.

- Den är borta nu och jag kör på för fullt i princip på gymmet för att komma tillbaka i riktigt bra fysisk form.

TT
ANNONS