Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brooks Koepka slår ut på 18:e hålet på Bellerive Country Club på lördagen.

Svenskt bottennapp i PGA-mästerskapen

Brooks Koepka leder inför sista dagen i PGA-mästerskapen. Några slag bakom lurar bland andra Tiger Woods. Men ingen av de tre svenskarna får spela vidare i årets sista majortävling på herrsidan.

Henrik Stenson och Alexander Björk fick spela även på lördagen, men det var endast för att de inte hann spela färdigt sina andraronder efter fredagens åskavbrott i Saint Louis, Missouri.

Stenson gjorde birdie på de två sista hålen men plockade fram storspelet för sent. Han slutade totalt på två slag över Bellerive-banans idealresultat. Björk var tre slag sämre. Alex Norén gick i mål på två över par på fredagen. Ingen av de tre klarade därmed cutten.

När väl den tredje rundan satte igång under lördagen så var det med en Tiger Woods i gammalt gott slag. Med en runda på fyra under par så avancerar han i ställningarna, och ligger inför avgörande dagen delad sexa på åtta under par totalt.

Framför sig har Woods Jon Rahm, Rickie Fowler och Gary Woodland på minus nio, samt Adam Scott med minus tio. Och så då ledaren Koepka, som följde upp andra rondens 63-runda, sju under par, med 66 slag på tredje rundan. Därmed har han minus tolv totalt, och två slags marginal till Scott.