Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Erik Brännström, här i en match med Tre Kronor, blev målskytt när Juniorkronorna träningsmatchade mot Ryssland. Arkivbild.

Svenskt formbesked inför JVM

Sverige visade styrkebesked inför junior-VM i ishockey som startar om en vecka. Trots att flera nyckelspelare saknades blev det seger över Ryssland med 4–2.

- Det är en jättebra match för oss mot bra motstånd, säger förbundskaptenen Tomas Montén till Hockeynews.se.

Isac Lundeström har ännu inte anslutit till JVM-truppen och Timothy Liljegren är skadad. Dessutom fick småskadade Adam Boqvist och Fabian Zetterlund vila.

Sverige vann skotten i första perioden (11–6) men Ryssland gick till periodpaus med 1–0 (Alexander Romanov). I den andra perioden gjorde backen Erik Brännström 1–1 och Samuel Fagemo 2–1. Men Ryssland kvitterade till 2–2 genom Vitalij Kravtsov.

Emil Bemström gav Sverige en 3–2-ledning i sista perioden, framspelad av 17-årige Philip Broberg.

- Han är den ende som inte har spelat J20-hockey på den här nivån men det märktes inte, om jag säger så, säger Montén till Aftonbladet.

Och sedan styrde Johan Södergran in David Gustafssons skott till slutresultatet 4–2.

- Klart det var ett skönt besked. Det är bara tredje dagen vi är här och vi har slitit hårt med dubbla träningar och tidsomställningen. Nu fick vi en match i högt tempo mot ett bra Ryssland, säger Tomas Montén.

På lördag genrepar Juniorkronorna mot Danmark. Även den matchen spelas i Kelowna. Sverige inleder sedan JVM i Kanada mot Finland på annandag jul.