Seger igen. Det nya unga Sverige fortsätter att spela bra och vann övertygande mot Qatar.

Sverige övertygade mot Qatar

Sveriges unga lag fortsätter övertyga i VM-handbollen och den här gången var det Qatar som inte hade något att sätta emot.

|

Det svenska spelet var offensivt och snabbt. Även om VM-tvåan Qatar inte riktigt kan leva upp till sin forna status i år var det ändå en imponerande insats av Sverige. Till slut vann Sverige med hela 36-25 (19-12).

Qatar hade initiativet i matchens första fem minuter, men sedan var det Sverige för hela slanten. Lagkaptenen Niklas Ekberg blev utsedd till matchens lirare och var Sveriges bäste målskytt med sina nio mål. Även Jim Gottfridsson, Albin Lagergren och Jerry Tollbring fortsätter göra riktigt bra matcher.

Mikael Appelgren stod i mål de första 40 minuterna innan Andreas Pallicka tog över. Båda gjorde återigen strålande insatser.

Nu väntar en riktig värdemätare för Sveriges del på fredag kväll när starka Egypten står för motståndet. Seger där och Sverige blir grupptvåa och får ett betydligt mer gynnsamt utgångsläge i åttondelsfinalerna.

Matchfakta Sverige-Qatar 36–25 (19–12) Målgörare:Sverige:Niclas Ekberg 9 (2 straffar), Albin Lagergren 7, Jerry Tollbring 6 (1), Lukas Nilsson 4, Andreas Nilsson 3, Jim Gottfridsson 3, Jesper Konradsson 2, Simon Jeppsson 1, Mattias Zachrisson 1. Qatar:Bertrand Roine 8 (5), Rafael Capote 4, Abdulrazzaq Murad 2, Wajdi Sinen 2, Kamal Aldin Mallash 2, Mustafa Alsaltialkrad 1, Abdulla Al-Karbi 1, Danijel Saric 1 (målvakten i tom svensk bur), Ahmed Abdelhak 1, Bassel Alrayes 1, Ahmad Madadi 1, Youssef Ali 1. Priset till matchens Lirare: Niclas Ekberg, Sverige. Utvisningar: Sverige: 6 x 2 minuter, Qatar: 1 x 2 minuter. Domare: Laurent Reveret och Stevann Pichon . Publik: 6 034 (Accorhotels Arena i Paris)