Överlägset. Sverige vann över Vitryssland i åttondelsfinalen med förkrossande 41-22. Appelgren stod i den första halvleken.

Sverige krossade Vitryssland

Sverige vann överlägset över Vitryssland i åttondelsfinalen. Nu väntar hemmanationen Frankrike i kvarten.

|

Sverige vann med förkrossande41-22 (24-11) efter att Vitryssland inte haft en chans. Sveriges anfallsspel var starkt matchen igenom och det vitryska försvaret hade mycket svårt att få grepp om framför allt det svenska skyttet.

I den andra halvleken rann siffrorna i väg och Sverige vann mycket komfortabelt. Mikael Appelgren stod i det svenska målet under den första halvleken och lämnade sedan över till kollegan Andreas Pallicka. Tillsammans hade de enräddningsprocent på 40 procent.

Nu väntar hemmanationen Frankrike i kvartsfinalen i Paris på tisdagskvällen.

Rent mentalt blir det en annan prövning mot Frankrike på tisdag. Men vi kommer att vara väl förberedda, och vi kommer att visa samma fina vilja och stå för det fina spel som vi skapat här. Och också skapa oss förutsättningar för att störa Frankrike, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till Kanal 5. ​

Matchfakta: Vitryssland-Sverige22–41 (11–24) Målgörare:Vitryssland:Artsem Karalek 7, Barys Pukhouski 4 (2 straffar), Ivan Brouka 2, Uladzislau Kulesh 2, Andrei Yurynok 2, Maksim Baranau 2, Aliaksandr Padshyvalau 2, Aleh Astrashapkin 1. Sverige:Jim Gottfridsson 8, Niclas Ekberg 7 (2), Jerry Tollbring 4, Lukas Nilsson 4, Albin Lagergren 4,Jesper Konradsson 3, Emil Frend Öfors 3, Andreas Nilsson 3, Mattias Zachrisson 2, Simon Jeppsson 1, Fredric Pettersson 1, Jesper Nielsen 1. Utvisningar: Vitryssland: 4 x 2 minuter, Sverige: 3 x 2 minuter. Domare: Gjorgji Nachevski och Slavco Nikolov från Makedonien. Publik: 16 188 (Stade Pierre Mauroy)