Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Glatt gäng. Det svenska floorhockeylaget med sju spelare från Lysekil, tog silver i Special Olympics.

Sverige tog silver i floorhockey

Sverige tog 18 medaljer i Special Olympics i Sydkorea. Det firades med pompa och ståt på Arlanda.

– Det kändes overkligt med all uppståndelse, säger Tommy Josefsson, headcoach för floorhockeylaget.

Tommy Josefsson från Lysekil var med som ledare i Special Olympics i Idaho, USA, redan för fyra år sedan. Då kom han hem med en silvermedalj i floorhockey.

Den här gången kom han hem med en ny silvermedalj efter en dramatisk finalmatch mot USA. På Arlanda väntade media och representanter från handikappidrottsförbundet för att gratulera till framgångarna.

I floorhockey handlade det mycket om Bohuslän. Fem av spelarna och två av ledarna i det svenska laget kom från IF Sol i Lysekil.

– Länderna var uppdelade i olika kategorier. Vi spelade först i en grupp där vi bland annat mötte Azerbajdzjan, men dom var alldeles för bra för oss. Sedan hamnade vi en annan klass, säger Tommy Josefsson.

Dramatisk final

I semifinalen i den klassen mötte Sverige Grekland och de blågula vann spännande match med 3–2. I finalen väntade ett USA som hade besegrat Sverige med hela 8–1 i gruppspelet. I finalen blev det en mycket spännande uppgörelse där Sverige först tog ledningen, men där USA vände till 2–1.

Sverige kvitterade till 2–2 men USA avgjorde drygt 12 minuter in på förlängningen.

– Vi är väldigt nöjda trots att vi förlorade finalen. Medaljer är inte allt. Bara att komma i väg på Special Olympics var en stor upplevelse.

Den svenska truppen var inkvarterad i staden Gangneung på den koreanska östkusten. Där umgicks man med andra idrottare över nationsgränserna.

– Det var full aktivitet hela dagarna från frukost till sen kväll. Jobbigt, men fantastiskt kul, säger Tommy Josefsson.

Nästa Special Olympics med vinteridrotter går i Schladming/Graz i Österrike om fyra år.