Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sverige är i hetluften igen på lördag, men för att inte kollidera med VM-mötet Sverige-England har nationernas F16-landslag beslutat att flytta matchen i Nordisk flick till klockan 15.00 Bild: Håkan Fredriksson

Sveriges gruppfinal mot England flyttas

På lördagseftermiddagen spelar Sverige gruppfinal mot England i Nordisk flick. Matchen, som spelas på Nösnäsvallen i Stenungsund, har dock fått flyttas till klockan 15.

Beslutet fattades sent under torsdagskvällen och var gemensamt av lagen och turneringsstaben.

– Vi vill förstås att så många som möjligt, såväl spelare och ledare som publik, ska ha en möjlighet att se bronsmatchen i VM som går just mellan Sverige och England som startar klockan 17, säger Lars Hansson på Bohusläns fotbollförbund.

Lagen kommer direkt efter slutsignalen att varva ned och sedan erbjudas möjligheten att se matchen på Stenungsund arena, strax intill planen.

– Det är mycket som ska ändras och fixas, men vi gör allt vi kan för att lösa detta, säger Hansson.

Det är förstås en speciell situation, men inte unik. När herr-VM avgjordes i Brasilien 2014 krockade en match i en landslagsturnering här i Bohuslän. den gången sa vi dock nej till Tysklands önskan eftersom de var det enda laget som var inblandat.

I tisdags slog Sverige Nederländerna i Nordisk flick med 3–1 medan det i VM blev svensk förlust i onsdags. Återstår att se vilket lag som får jubla mest på lördag.