En före detta landslagsspelare i fotboll förnekar inte att han kan ha skickat penisbilder till Gunilla Axén, men säger att han inte minns. Arkivbild.
En före detta landslagsspelare i fotboll förnekar inte att han kan ha skickat penisbilder till Gunilla Axén, men säger att han inte minns. Arkivbild.

SvFF-juristen: "Utredningen pågår"

Enligt Expressen är en av dem som skickat penisbilder till Gunilla Axén, tidigare anställd på fotbollförbundet, en välmeriterad före detta landslagsspelare.

ANNONS
|

Efter att den förra landslagsspelaren Gunilla Axén – som jobbade på Svenska Fotbollförbundet i 17 år och som slutade för två år sedan – vittnat om en rad trakasserier har förbundet startat en intern utredning.

Den leds av förbundets chefsjurist Anders Hübinette.

- Just nu pågår samtal med berörda parter, och vi reder ut vad förbundet gjort och inte gjort, säger han.

- Vad som framkommit vill jag inte gå ut med. Vi får helt enkelt återkomma kring det.

ANNONS

Spelaren: "Kan inte förneka"

Axén har berättat om bland annat tafsande på jobbmiddagar och om penisbilder som flera tidigare herrlandslagsspelare skickat till henne och andra förtroendevalda kvinnor i förbundet. Enligt uppgifter till Expressen har en tidigare spelare pekats ut.

- Det kan mycket väl ha hänt, det kan jag inte förneka, säger spelaren till Expressen.

Spelaren säger att han inte minns om han skickat penisbilder, men att han vill be Axén om ursäkt om så är fallet. Han antar att det i så fall skett under alkoholpåverkan.

- Det kanske har hänt... Jag kan varken säga bu eller bä. Det är djupt beklagligt om det har hänt och hon tog illa upp. För hon är en så trevlig tjej att det skulle vara för jävligt i såna fall.

Axén tror inte på förklaringen.

ANNONS

- Det är ju bra på så sätt att det visar att jag inte har ljugit. Samtidigt höll den här personen på under ett helt år så det berodde knappast bara på alkohol, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

Svar om en månad

Anders Hübinette hoppas att den interna utredningen ska vara klar inom en månad.

- Det handlar om att i lugn och ro prata med alla personer som är inblandade. Det får ta den tid det tar, men vi har sagt att det vore bra om det har klarnat inom fyra veckor, säger han.

TT
ANNONS