Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anna Östling vann Lysekil womens match 2016.

Sviten bruten - svensk seger efter stor dramatik i Lysekil

Den danska segerraden är bruten. Istället blev det svenskt på tronen när Lysekil womens match avgjordes.

Anna Östling vann Lysekil womens match 2016 - med några få centimeter. Precis så dramatiskt var det när seglingarna avslutades under lördagen.

Finalen avgjordes i bäst av tre matcher där amerikanska Stephanie Roble och Göteborgsbaserade Anna Östling vann var sin av de två första. Det blev en avgörande match om segern.

Där ledde Roble från start till nästan hela vägen i in mål. Men bara nästan. Östling lyckades med en superspurt hinna före över mållinjen. Efteråt pratades det om en marginal på en halv meter, kanske mindre.

Det var stor dramatik, minst sagt.

Annars såg regerande mästaren i Lysekil womens match, Camilla Ulrikkeholm Klinkby såg ut att ha vägen öppen fram till finalen under lördagen.

I round robin var hon starkast med endast en förlust, och i kvartsfinalen gick danskan vidare efter tre raka matchvinster mot svenska Johanna Bergqvist.

I semifinalen mot amerikanska Stephanie Roble tog hon också de två första matcherna. Ett stort övertag såklart med tanke på att Ulrikkeholm Klinkby dessutom vunnit de fem senaste Lysekil womens match.

Sedan vände det under de regniga seglingarna på lördagen. Roble tog både en och två matcher och helt plötsligt var det jämnt.

Den femte och avgörande matchen svängde fram och tillbaka. I slutändan var det lite av en skräll när Stephanie Roble segrade. En imponerande vändning från 0–2 till 3–2.

Mästaren Camilla Ulrikkeholm Klinkby missade därmed finalen i Lysekil för första gången sedan 2011. Istället fick hon en liten revansch när hon slog sin danska landsmaninna Lotte Meldgaard Pedersen i matchen om tredje plats.

Läs mer under söndagen.