Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Växjö förlängde fina hemmasviten. Arkivbild.

Sviterna förlängdes i Växjö

Ett gäng med sju raka hemmasegrar mot gäster som anlände med åtta förlustmatcher i rad på bortais. Växjös 2–1-seger gav laget åttonde raka triumfen på hemmais och på köpet såg smålänningarna till att man fick vinka av sina gäster Timrå med nionde raka nederlaget på resande fot.

Timrå var inte långt ifrån poäng i Karlstad på sin senaste utflykt och även under den första perioden i Växjö kunde tydliga tendenser till ökad trivsel på resande fot skönjas. I den andra perioden ökade Växjö tempot och spenderade fler av sina byten i anfallszon. Austin Ortega, som gjorde comeback efter skadefrånvaro, var inblandad i några av Växjös bästa målchanser men kom inte närmare än stolpe ut.

Andersson i målform

Matchen väntade på det mål som den behövde för att öppnas upp. 4.08 in i den tredje perioden kom det och det var en ovan målskytt som fixade fullträffen. Växjös Peter Andersson fick i väg ett slagskott från blå linjen som letade sig in bakom Timrås målvakt för kvällen, Victor Brattström.

- Han verkar vara inne i ett målstim, säger Pontus Holmberg om lagkompisen Andersson som nyligen gjorde sitt första SHL-mål någonsin i Växjös tröja och nu alltså dubblade sin målskörd för klubben.

Nästa Växjömål kom av bara farten, gjort i powerplay med Roman Horak som siste man på pucken.

- Där fick vi energi, men vi kan vara några procent bättre än vad vi var i den här matchen, säger Holmberg som dissade sin egen insats i första matchen efter uttagningen till junior-VM.

- Jag var riktigt dålig i dag. Men det känns roligt och ärofyllt att få representera Sverige i kommande junior-VM.

Från ettan till SHL

Förra säsongen spelade Holmberg med Västerås i division 1.

- Skickligheten hos spelarna på den här nivån, det är den största skillnaden, säger 19-åringen.

Timrå reducerade genom Sebastian Collberg när 2.12 återstod att spela. Växjö höll sedan undan med ett nödrop.

- Tungt, det är små detaljer som avgör. Just nu får vi deppa ihop och sedan kräma ur det sista vi har före landslagsuppehållet borta mot Brynäs, säger Sebastian Collberg och minns att det var i Gävle som Timrå tog sin första, och hittills enda, bortaseger sedan återkomsten till SHL.