Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alexander Majorov åkte sitt sista mästerskap i konståknings-VM i Japan i våras. Även för SVT är det nu slut med de stora skridskomästerskapen. Arkivbild. Bild: Sergei Grits

SVT förlorar mer vintersport

Tidigare i år blev det klart att SVT tappat de flesta sändningsrättigheterna till världscupen och VM i vinteridrotter som längdskidor, alpint och freestyle från 2021 och framåt till kommersiella Nent Group. Något som brandskattar populära SVT-satsningen "Vinterstudion" på tävlingar att sända.

Nu försvinner ytterligare vintersporter från SVT till Nent Group som köpt rättigheterna till Internationella skridskounionens (ISU) topptävlingar, vilket innefattar världs- och Europamästerskap och grand prix i konståkning, samt VM, EM och världscupen i skridsko och short track.

Viasat och Viaplay blir huvudkanaler för skridskosändningarna medan de absolut största tävlingarna kommer att sändas i TV3 och TV6, enligt ett pressmeddelande från Nent Group.

I paketet ingår bland annat VM i konståkning i Stockholm 2021.

"Det finns ett stort intresse för konståkning i Sverige och ett hemmamästerskap är onekligen en höjdare. De nya rättigheterna bildar ett perfekt tillskott till våra övriga vintersporträttigheter av yppersta världsklass", säger Per Nunstedt, sportchef Nent Group Sverige, enligt pressmeddelandet.