Jagar en OS-plats. 49er-seglarna Carl P Sylvan/Marcus Anejmark jagar OS-plats i franska Hyéres.
Jagar en OS-plats. 49er-seglarna Carl P Sylvan/Marcus Anejmark jagar OS-plats i franska Hyéres.

Sylvan jagar OS-plats

Det återstår mindre än fyra månader till OS-seglingarna i Rio. Orustbördige Carl P Sylvan jagar tillsammans med Marcus Anjemark en plats. Veckans tävlingar i franska Hyere är sista chansen.

ANNONS
|

Alla tio OS-klasser samlas i det sista genrepet till OS i världscupseglingarna i franska Hyere. Seglingarna inleds på onsdag och pågår fram till och med söndag. För Orustsonen Carl P Sylvan är det sista chansen att visa att han är värd en OS-plats.

Försprång

Sylvan seglar tillsammans med Marcus Anjemark i 49er klassen och har ett försprång i kampen om den sista OS-platsen i klassen efter en 12:e plats på VM i februari och en 14:e plats på EM för några veckor sedan.

Sveriges Olympiska Kommittés (SOK:s) krav är dock lite högre än så. En besättning ska ha visat en form som innebär att den kan konkurrera med de åtta främsta på OS.

ANNONS

Samlad bedömning

– Vi tycker att det är bra med höga krav och vi gillar utmaningen. Vi kommer att göra en samlad bedömning på resultaten på de uttagningsgrundande tävlingarna VM, EM och världscupen i Hyères, säger förbundskapten Magnus Grävare i ett pressmeddelande.

Två andra svenska besättningar med Victor Bergström/Niclas Düring och Fritiof Hedström/Victor Västernäsär också på plats i Hyères för att försöka kvala in till OS i 49er klassen. Inte heller de har gett upp drömmen om en OS-biljett, men behöver ett riktigt toppresultat för att komma ifråga.

Fem besättningar klara

Just nu är fem svenska besättningar OS-klara. Det är Lisa Ericson/Hanna Klinga i 49erFX, Josefin Olsson i Laser Radial, Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i 470, Max Salminen i Finnjolle och Jesper Stålheim i Laser Standard.

ANNONS