Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Starka. Bohuslän/Dalsland gjorde det bra utan att gå vidare i TV-pucken.

Täta matcher i kvalet till TV-pucken

Marginalerna var inte på Bohuslän/Dalslands sida i TV-pucken. Täta matcher gav knappa förluster och laget gick inte vidare till slutspelet.

TV-pucken är en traditionsrik turnering. Sveriges bästa 15-åringar möts med sina respektive landskap för att kora en årlig vinnare. I år var det för killar födda 2001.

Bohuslän och Dalsland spelar tillsammans och i helgen avgjordes kvalspelet på två platser i Sverige. Skellefteå och Åmål. Sex lag ställdes mot varandra där de två bästa från varje kvalgrupp tog sig vidare till slutspelet i Malmö under den första veckan i november.

Bohuslän/Dalsland fick en tuff start då Södermanland vann den inledande matchen efter straffar. Även den andra matchen var jämn men Blekinge kunde vinna med uddamålet.

– Det var tajt i alla matcher och det är klart att vi är besvikna, men med lite distans får vi vara rätt nöjda ändå. Vi hade som målsättning att vara topp-2 och det är små marginaler, säger förbundskaptenen Björn Kalin.

Bohuslän/Dalsland är ett litet distrikt i hockeysammanhang och har haft svårt att avancera under tidigare år av TV-pucken. Det gick inte i år heller men helgen får ändå ses som en framgång.

– Vi tävlade i alla matcher, skapade chanser och var inte utspelade någon gång. Det här är en stark årgång för oss, säger Kalin.

Bäste poängplockare i Bohuslän/Dalsland blev Isac Andersson, Lysekilstalangen som numer spelar i Frölunda, med sju poäng (fem mål och två assist).