Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/10

Taktiskt succédrag bakom Rössös seger

Rössö firade Rössödagen med att vinna klart hemma mot Töcksfors. – I dag var det kul att spela, säger Rebecka Christensson, vänsterbacken som flyttades upp i banan och låg bakom mycket framåt sin ovana roll.

Samtidigt som Rössö tog emot Töcksfors på Rimnersvallen firade föreningen sin egen Rössö-dag. Omkring 300 ungdomsspelare, ledare och föräldrar hade tagit sig till arenan för att umgås under trevliga former. Där fanns en hoppborg, ansiktsmålning och möjlighet att testa nattduellen som är känd från TV-programmet Mästarnas mästare.

– Detta är en stor dag för oss och speciellt är det kul med riktigt kanonväder, säger ordföranden Jerker Lundin.

Alla ungdomslag blev också fotograferade och många stannade sedan kvar för att se matchen i division 1 norra Götaland mellan Rössö och Töcksfors. En match där det tidigt syntes att Rössö var det bättre laget.

Även om gästerna skapade chanser, bland annat ett friläge, inledningsvis, var det Rössö som hade kommandot. Friläget räddade för övrigt duktiga Alexandra Josefsson i Rössös mål.

Efter 30 minuter spräckte dock hemmalaget nollan genom för dagen mycket duktiga Rebecka Christensson. Hon fick bollen på vänsterkanten, tog sig förbi gästernas försvar i en fin soloprestation och satte bollen i mål. Christensson som normalt spelar vänsterback hade nu fått en roll ett steg upp i banan som vänster yttermittfältare. Där såg hon ut att trivas bra.

– Jag har spelat där för längesen så det var lite ovant. Men vi fick till ett bra samspel jag, Vilma Odengard och Annie Mattsson där vi kunde byta positioner, säger Rebecka som också firande sin födelsedag på torsdagen.

Tränaren Niklas Christensson är också nöjd med sitt taktiska drag, att flytta upp Christensson i banan. Där var hon med i det mesta som hände offensivt i Rössö.

– Rebecka är bra en mot en och kan skära inåt. Jag bytte plats på henne och Emma Ryling vilket blev riktigt lyckat, säger Christensson.

I förlustmatchen mot Gauthiod senast var han inte alls nöjd med offensiven. Efter matchen mot Töcksfors var det betydligt gladare miner på Rössöbänken.

– Det var viktigt att det släppte framåt för oss, när det väl gjorde det var det inget snack om saken, säger Christensson som fick se ytterligare fyra Rössömål.

Vilma Odengard var mycket duktig framåt och satte både 2–0 och 3–0 innan halvtidsvilan. I den andra halvleken tryckte Anna Holmqvist in bollen efter en hörna. 5–0 gjorde Annie Mattsson. Sedan tappade matchen tempo och Rössö bevakade segern som var viktig i den jämna tabelltoppen.

– Alla segrar är viktiga, men det är klart vi vill hänga på i tabelltoppen, säger Niklas Christensson.