Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys Muamer Tankovic hyllas av lagkamraterna efter sitt 1-0 mål.

Tankovics förvandling: "Jättestor skillnad"

En allsvensk fullträff på hela förra hösten. Mål i tre raka matcher nu. Det är två säsonger som skiljer sig för Hammarbys offensive mittfältare Muamer Tankovic.

23-åringen från Norrköping gjorde matchens enda mål hemma på Tele2 arena i Stockholm under söndagseftermiddagen.

Tankovic tog emot bollen från Jiloan Hamad i TFF:s straffområde, höll kyligt i bollen, lurade bort en försvarare och sköt 1–0 förbi målvakten Marko Johansson efter en timmes spel. Tankovic femte allsvenska fullträff i år betyder att han nu gjort mål i tre raka matcher varav två varit avgörande (mot Dalkurd och Trelleborg).

- Ska jag vara ärlig tycker jag att jag har spelat så här hela säsongen. Jag gör mer mål nu, det börjar märkas hos folk. Men spelmässigt tycker jag att jag alltid presterat (i år), säger Muamer Tankovic.

TT: Vad menar du med "märkas hos folk"?

- Jag har börjat göra mål nu, det är då ögonen börjar öppnas. Förra säsongen var det "du spelar bra 'Mujo', men du gör inte lika mycket poäng". Med poäng märks det mer hos folket. De som kan fotboll vet att jag har presterat under hela säsongen.

Tänker inte på landslaget

Tankovic, som värvades från nederländska AZ för ett år sedan, gjorde ett allsvenskt mål på elva matcher i fjol. Nu har han gjort fem på 16. Men den tidigare U21-landslagsspelaren räknar inte med att få chansen i A-landslaget.

- Det har jag inte tänkt på, faktiskt. Visst, det hade varit intressant och kul om man får det samtalet (från förbundskapten Janne Andersson). Jag fokuserar just nu på Hammarby, vinna SM-guld och prestera på allra bästa sätt, säger Tankovic

Åskoväder inledde

1–0-resultatet mot Trelleborg innebär att Hammarby är fortsatt tvåa i tabellen, på samma poäng som AIK men med sämre målskillnad. Skåneklubben TFF, som bara tagit en poäng på sina sex senaste matcher, är herrallsvenskans formsvagaste lag och kvar som nästjumbo, på nedflyttningsplats.

Hammarby var närmare 2–0 än vad Trelleborg var 1–1 i matchen som inleddes med ett ordentligt åskoväder och fick stora delar av de 21 834 åskådarna på läktarplats att leta desperat efter takskydd.

- Vi vinner matchen ganska välförtjänt. Vi har väl två stycken tre mot en från halva plan där vi inte ens kommer till avslut. Skönt att vinna med 1–0 hur som helst, det är också tre poäng, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.