Kalmars Alexander Ahl Holmström avbryter jublet när domaren Kaspar Sjöberg blåser offside. I efterhand visade det sig vara felaktigt. Bild: Patric Söderström/TT

Tappade poäng mot jumbon – efter förseningen

Nytt AIK – men samma besvärliga resultat. Efter en uppladdning med fem timmar i buss fick nye tränaren Bartosz Grzelak se sitt lag tappa poäng mot tabelljumbon Kalmar i sin första match som klubbens huvudtränare.
– Det här var förstasidan på ett nytt kapitel, säger han till Dplay efter 0–0.

Bartosz Grzelak presenterades som ny AIK-tränare, sedan klubben sparkade Rikard Norling tidigare i veckan.

Grzelak hade nog hoppats på en bättre inledning på flera plan.

AIK fastnade nämligen i en bilkö på väg till matchen efter ett rån mot en matbutik på Öland. Stockholmslaget hade sovit på ön inför söndagens match och anlände till Guldfågeln arena först efter närmare fem timmar i buss, vid 17.00-tiden på eftermiddagen.

Felaktigt bortdömt

Matchen skulle ha börjat klockan 14.30 men sköts upp till 18.00.

När den väl kom i gång var det två sökande lag ute på planen. Tabelljumbon Kalmar hotade mest med sina långa inkast och inne i straffområdet var anfallaren Alexander Ahl-Holmström hal att hantera för gästerna, som med sin nye tränare övergett man-man-spelet.

Det blev till slut mållöst, ett resultat AIK förmodligen är nöjdast över.

– Vi har att jobba på. Det jag är mest nöjd med är en otrolig moral som jag ser i det här laget, hur vi krigar på alla dessa 220 fasta situationerna i eget straffområde. Det här var förstasidan på ett nytt kapitel, säger Bartosz Grzelak till Dplay.

I den första halvleken hade hemmalaget en boll i mål sedan nämnda Ahl-Holmström slitit sig fri och prickskjutit in 1–0. Men målet blev felaktigt bortdömt för offside.

– Oh, det där är inte offside alltså. Det där är surt alltså. Är det inte offside är det inte offside, det måste man kunna som domare. Det är tråkigt som fan, suckade han i en intervju med Dplay i paus.

Ingen straff

I den andra halvleken blev nyförvärvet Douglas Bergqvist nedriven i straffområdet av AIK:s Erik Kahl. På reprisbilderna syns det tydligt när tröjan står som en strut på Kalmarspelaren. Hemmalaget vädjade för straffspark, men rättskiparen Kaspar Sjöberg nekade.

Henok Goitom hade lite senare i halvleken ett friläge som han sköt högt över och närmare än så kom vi inga mål i denna match. Resultatet innebär att smålänningarna alltjämt är jumbo i tabellen och för stockholmarna var det tredje matchen i rad utan ett mål framåt.

– Det känns som ett halvt steg framåt offensivt, även defensivt är bra. De (Kalmar) är bra på fasta situationer, typ bäst i allsvenskan. Vi köttar till oss en poäng. Nästan allt måste bli bättre. Men det känns positivt, vi har fått en ny tränare och det är positivt. Vi kämpar till oss en poäng i dag. Vi är inte där vi vill vara än, säger Nabil Bahoui till Dplay.

AIK:s nye tränare Bartosz Grzelak anländer till Guldfågeln arena inför den försenade matchen mot Kalmar. Bild: Patric Söderström/TT