Nick Kyrgios, 40:e på världsrankningen. Arkivbild.
Nick Kyrgios, 40:e på världsrankningen. Arkivbild. Bild: Lee Jin-man

Tennisens bad boy delar ut mat i krisen

Den kontroversiella tennisstjärnan Nick Kyrgios vill hjälpa till under coronakrisen hemma i Australien. Han erbjuder människor som har det tufft att personligen köra hem mat till dörren. "Snälla, gå inte och lägg er hungriga", skriver han.

ANNONS

Nick Kyrgios beskrivs både som en av tennisvärldens största talanger – och värsta "bad boys".

24-åringen har många gånger tappat humöret på banan och har vid ett tillfälle fått böta över en 1 miljon kronor för osportsligt uppträdande.

Men Kyrgios har flera sidor.

När skogsbränderna härjade i Australien ledde han en insamlingskampanj för offren och skänkte själv pengar. Och när det nu är ett virus som sprider sig vill han också hjälpa till.

På sitt Instagramkonto erbjuder den Canberra-baserade tennisstjärnan sig att personligen lämna mat vid dörren till människor som har det tufft. Australien har stängt ner hela industrier under coronakrisen vilket har lämnat många människor utan jobb.

ANNONS

"Snälla, gå inte och lägg er hungriga. Var inte rädd eller generad för att skicka ett privat meddelande till mig. Jag vill gärna dela med mig av det jag har", skriver han på Instagram.

"Även om det bara handlar om ett paket nudlar, en limpa eller mjölk. Jag kommer att lämna det vid dörren, utan att ställa några frågor."

I Australien har 39 personer avlidit av covid-19 och landet har 5 800 konstaterade fall av det nya coronaviruset.

All professionell tennis i världen är stoppad fram till den 13 juli på grund av coronapandemin.

ANNONS