Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Tennisklubben hoppas på stjärnspäckad invigning

Ljungskile tennisförening får en extra julafton om ett halvår. Då kan den nya anläggningen vid Skarsjövallen vara klar. "Ett jättelyft för oss", säger ordförande Sten Jacobsson.

I början av oktober togs det första spadtaget för de tre parallellt placerade grusbanorna och nu kan föreningen äntligen börja fundera på en invigning – som kan bli något alldeles extra för de omkring 300 medlemmarna.

– Vi har kontakter med några gamla stjärnspelare som kan tänka sig att medverka, säger Sten Jacobsson.

Han blickar förväntansfullt ut över vad som just nu är byggarbetsplats och där tvåhandsfattningarna fortfarande sker runt spadar och andra verktyg på fotbollsanläggningens gamla parkeringsplats.

Just nu markerar en mängd stålstolpar banornas läge. El, vatten och avlopp är redo och närmast väntar fortsatt grundarbete för banorna.

Mycket hänger nu på vädret, men i maj, kanske juni, ska det vara klart. Det trodde föreningen för ett år sedan, men då hakade allt upp sig på detaljer i byggplanen och annan oenighet med kommunen om offerter. Då var det stopp igen.

Sten Jacobsson suckar vid tanken. Resan till en ny plan har varit lång och besvärlig sedan klubben 2011 fick klubben besked om att de gamla banorna skulle rivas. Det arbetet inleddes 2015 och sedan dess har klubbens verksamhet fått bedrivas på annan ort och i den egna hallen, några minuters promenad från de banor som nu byggs.

Föreningen trodde på en snabb lösning, men det blev det motsatta. Den plats nära skolan som klubben först önskade bygga på fick överges sedan boende i närheten överklagade bygglovet för den störning tennisspelande skulle föra med sig.

En fördel med flytten till Skarsjövallen är dock att klubben nu får tre banor istället för de två man annars skulle ha fått. De byggs också med den senaste tekniken som ger jämnare och mer lättskötta grusbanor än tidigare.

Besöken hos kommuntjänstemän och politiker har varit många och även om det nu löst sig är han besk i kritiken mot hanteringen av ärendet och i en del har kommunledningen gett föreningen rätt.

– Ingen av oss har anledning att vara stolta över att handläggningen har tagit så lång tid, sa avgående kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S) i mars.

Drygt tre och en halv miljon är kostnaden för planerna – men en sak fattas. Klubben är på jakt efter ett klubbhus till de nya banorna och den ryms inte i de anslagna pengarna från kommunen. Därför letar föreningen efter något begagnat.

– Det handlar om en stuga på runt 50 kvadratmeter med toalett, rum för ombyte och pentry. Gärna med en veranda där man kan sitta och titta på spelet.

Kommunen har hittills ersatt klubben med 100 000 kronor för uteblivna intäkter i samband med tävlingar och en ansökan om mer pengar är under behandling.

– Det är välkommet, varje krona är viktig, säger Jacobsson.