Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Teodor Wålemark (höger) är klar för LSK.  Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Teodor Wålemark (höger) är klar för LSK. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Teodor Wålemark klar för Ljungskile SK

Wålemark är klar. Teodor Wålemark alltså. LSK meddelar under torsdagen att klubben knutit till sig Jörgen Wålemarks son från den allsvenska klubben BK Häcken.

– Jag har sett att flera yngre lovande spelare i LSK tagit flera steg framåt i sin utveckling. Det vill jag också göra, vilket jag tror jag kan göra genom att få speltid och kämpa om en startplats i superettan. Det kommer bli tufft men också stimulerande för min utveckling. Jag vill även tacka för fantastiska år i BK Häcken, där jag trivts och utvecklats på ett oerhört bra sätt, säger Teodor Wålemark till LSK:s sajt.

Försvararen, som är född 2001, inledde sin fotbollskarriär i just Ljungskile SK och är nu alltså tillbaka i klubben där hans pappa, tillika klubbens huvudtränare, blivit en ikon.

Wålemark har under sina år i BK Häcken främst spelat för klubbens U19-lag. Den gångna säsongen gjorde han tolv matcher i P19-allsvenskan och ytterligare tio i P19-allsvenskans slutspelsserie.

Försvararen blir klubbens tredje värvning efter att den nyblivna superettanklubben sedan tidigare gjort klart med Utsikten-duon Joakim Olausson och Adam Rosén.

Avtalet med LSK är skrivet över två säsonger. LSK skriver på sin sajt att Wålemark bryter sitt kontrakt med BK Häcken i förtid.

Wålemark har även representerat landslaget på U17- och U19-nivå där det blivit fyra respektive tre landskamper.