Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

"The Joker" får drömmatch i UFC

"The Joker" ska upp i oktagonen igen. MMA-fightern från Uddevalla går en match på en gala i Globen. "Nu blir drömmen verklighet", säger Jack Hermansson.

Sedan förlusten mot brasilianske Cezar Ferreira i november har Jack "The Joker" Hermansson haft en lite lugnare period. Han har rest en del, och hållit igång träningen. Snacket om en ny UFC-match har legat i luften ett tag och för en vecka sedan blev det helt klart.

Den 28 maj ska den Uddevallabördige MMA-stjärnan gå sin tredje match i Ultimate Fighting Championship, den största organisationen inom MMA i världen. Stockholm och Globen blir skådeplats för galan där Hermansson möter amerikanen Alex Nicholson.

– Det känns riktigt bra, speciellt då det är min första proffsmatch i Sverige. Det ska bli häftigt med hemmaplan och ha med sig över 10 000 åskådare som hejar på mig. Jag längtar, säger 28-årige Jack som bor och tränar i Oslo sedan flera år.

Han ser sig som både norsk och svensk. Hans supportrar är många och att The Joker har två hemländer borde innebära ett starkt stöd i Globen.

– Det betyder otroligt mycket, jag hoppas att alla skriker halsen av sig och hejar så mycket som det bara kan. Jag njuter verkligen och det ger mig extra energi och fokus. Jag hoppas och tror att det blir ett fantastiskt stöd.

MMA-sporten har inte funnits i Sverige i så många år, men växer snabbt. Just Globen arrangerade den första galan någonsin på svensk mark och då fanns Jack Hermansson på läktaren.

– En otroligt mäktig upplevelse. När jag satt där hade jag inte något kontrakt och då drömde jag iväg och hoppades på att det skulle vara jag som gick ut där en dag. Nu blir drömmen verklighet.

Motståndaren Alex Nicholson har en bakgrund i taekwondo, kickboxning och boxning. 26-åringen är lång, 193 centimeter, och har vunnit sju av tio matcher hittills i karriären.

– Framförallt en stående fajter. Han har räckvidd men jag har snabbare händer och bättre brottning, säger The Joker.

Att matchen nu är bokad innebär att han ökar intensiteten i träningen och fokuseringen är att vara i bättre form är någonsin. Hermanssons tredje UFC-match kommer ungefär ett halvår efter den andra.

– Det är väldigt gott om tid och förhoppningsvis kommer jag att vara i mitt livs bästa form. Jag hade gärna gått en match till emellan men man får ta det man blir tilldelad.

Det största dragplåstret under Globengalan är Alexander "The Mauler" Gustafsson som går huvudmatchen mot brasilianske Glover Teixeira i lätt tungvikt. En tredje svensk, Magnus Cedenblad i mellanvikt, ska möta amerikanen Chris Camozzi.

Självklart är The Mauler namnet på allas läppar och den stora stjärnan.

– Lyckas jag med liknande prestationer som han har gjort så kommer jag att ta över hans plats en vacker dag. Jag hoppas på att hamna i samma position som han och att jag blir uppskattad på samma sätt.

När Jack Hermansson skrev kontrakt med UFC under förra året var det för fyra matcher. Efter en vinst och en förlust känner han pressen.

– Det gäller att vinna den här matchen annars så vet man aldrig vad som händer. Det kan gå fort åt båda hållen och vinner jag så har de säkert några spännande planer för mig. Förlorar jag så kan det betyda att det klipper kontraktet. Det är ett tufft läge med en förlust i ryggen, säger han.

Läs också: Bohusläningens tidigare artiklar om Jack "The Joker" Hermansson.