Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

"The Joker" gick på knock i Globen

Två minuter. Mer behövde inte Jack "The joker" Hermansson för att ta den efterlängtade UFC-segern på hemmaplan.

Segern mot den något längre, men klart mindre rutinerade Alex Nicolson var inte oväntad. Hermansson slösade heller inte någon tid när matchen till slut kom igång strax efter kvart över sju i ett fullsatt Globen på söndagskvällen.

Hermansson inledde med att röra sig snabbt i oktagonen och precis som han hade förutsatt sig högg hann snabbt när han redan efter 20 sekunder fick en chans att ta ner sin motståndare.

– Jag ville kontra och få ner honom, sa han efter segern.

Han tycktes först tappa övertaget, men gled enkelt ur ett grepp och hamnade sedan i ett läge där han kunde låsa Nicholsons ena arm samtidigt som han kom upp i sittande på amerikanens rygg.

Där kunde han målmedvetet börja slå hårt mot motståndaren som i det läget hade mycket svårt att skydda sig mot slagen som kom bakifrån. Efter ett stort antal tunga träffar från Hermansson i perfekt balans gick svenske domaren Bobby Rehman in och bröt matchen efter exakt två minuter.

Att vinna sin första match i Sverige betydde mycket för Hermansson som tackade publiken för stödet under den snabbt avklarade segermatchen. Publiken reste sig också och bjöd honom på en stående ovation när han sprang runt i oktagonen med en ihopsydd svensk och norsk flagga.

Hermansson kan därmed räkna med fler chanser i UFC, något som inte varit självklart vid en förlust. Målet är nu att få nya matcher och på sikt kanske en titelmatch.

– Ge mig en match så snabbt så snabbt som möjligt. Jag vill bli bäst i världen, ropade han.