Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Blickar mot större utmaningar. Jack Hermansson går under lördagen en efterlängtad debutmatch i UFC. Och han tror på seger.

The Joker inför UFC-debuten: "Vinner på knock-out"

Karriärens överlägset största höjdpunkt är nära för en optimistisk Jack Hermansson, 28. På lördagen går fightern från Uddevalla sin första match i UFC. – Jag vinner på knock-out, säger han.

På försommaren tecknade den Uddevallabördige MMA-stjärnan Jack Hermansson ett avtal med den stora kampsportsorganisationen UFC (Ultimate Fighting Championship).

Under lördagskvällens gala i Hamburg gör "The Joker" en efterlängtad debut i finrummet.

– Det är klart att man är sugen på att bara gå ut och köra. Väldigt kul att få vara här och bara ta åt sig av hela upplevelsen, säger 28-åringen från hotellrummet två dagar före match.

Hur skiljer sig den här upplevelsen, i UFC, jämfört med vad du är van vid?

– Det blir lite extra uppmärksamhet och mer exklusivt. Hotellet är finare och man blir bra omhändertagen överallt. Sen tror jag att den största skillnaden är inne på arenan, med den stora publiken. Det blir säkert en mer avslappnad hållning till det när jag har gjort det några gånger, men nu går jag bara runt och njuter.

På andra sidan står engelsmannen Scott Askham, med en nära på identisk resultatrad som Hermansson i MMA-sammanhang. Svensken har med sina 13 vunna och två förlorade en färre vunnen match än motståndaren, som har samma antal förluster.

Av den statistiken att döma väntar en jämn match mellan de båda 84-kilosherrarna – men Jokern tror på en annan, snabbare, utveckling i hans favör.

– Jag vinner på knock-out. Mina chanser är mycket goda. Jag gillar att fajtas hårt med ett högt tempo, och då kommer inte han att hänga med. Så fort jag får möjlighet att avsluta det kommer jag ta den.

Förberedelserna i Oslo, där Hermansson bor sedan flera år tillbaka, har varit lyckade. Men trots det, och en segerviss inställning om att gå på knock, finns en liten risk för nervositet.

– Det gör det ju, är svårt att veta hur jag kommer reagera väl där. Men jag har visualiserat mycket och tror läget kommer att vara under kontroll när jag går ut.

Vad skulle en vinst betyda?

– Otroligt mycket. Organisationen skulle se att jag kan prestera på den här nivån och förstå att jag är på riktigt.

Även ur ett ekonomiskt perspektiv skulle en debutseger i UFC, som ger 20 000 dollar i prispengar, vara välkommen.

– Just nu har jag lagt jobbet åt sidan och lånat mig fram för att kunna satsa. Det för med sig mycket kostnader, som coacher och träning. Så det vore väldigt viktigt.

På plats i Tyskland kommer familj, kompisar och fans att stötta.

– Det blir extremt häftigt. Jag ska suga åt mig så mycket energi som möjligt från publiken och göra en bra match inför dem.