Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Svensk-norsk. The Joker, boende i Oslo, firade med dubbla flaggor efter matchen.

The Joker nöjd med seger och publikstöd

Han gick på knock. Men Jack Hermansson vann på poäng inför en stor supporterskara i UFC-debuten. – Det var till och med häftigare än vad jag hade trott, säger han.

Uddevallabördige Jack Hermansson, 28, gjorde under lördagskvällen verklighet av en stor dröm: "The Joker" debuterade – och vann – i MMA-sportens finrum UFC när han ställdes mot engelsmannen Scott Askham under galan i Hamburg.

Men det blev inte efter knock-out, vilket var målsättningen, utan alla tre ronder avverkades.

– Det tynger mig lite att jag inte lyckades avsluta matchen. Jag ville verkligen utnyttja möjligheten och synas så mycket som möjligt första matchen i UFC. Men jag är väldigt glad för segern och ska se till att avsluta tidigare nästa gång i stället, säger Hermansson.

Var UFC som du hade tänkt dig?

– Det var till och med häftigare. Bara känslan att få gå ut inför alla härliga människor som hejade på en var enorm. Jag hade tårar i ögonen innan och gåshud under hela matchen.

Och ur kampen om mest publikstöd gick Hermansson också segrande.

– Utan tvekan, det var inget snack om vilka som var mest högljudda. Det var flera som sa efteråt att jag till och med hade fler fans än Alexander Gustafsson (som även han vann under kvällen). Det var bara att suga åt sig av den energin och det hjälpte mot nervositeten.

Hur har dagarna efter matchen varit?

– Väldigt speciella. Det blir alltid en mental urladdning efter en match, men det är samtidigt mycket känslor och glädje. Jag har lyckats med vad jag har tränat för. Trycket från media, följare och vänner har varit stort, det är många som har vela gratulera och jag vill ge tillbaka så mycket jag kan.

"The Joker" hoppas på ytterligare en UFC-fight innan året är slut. Från och med nästa vecka är han tillbaka i full träning mot nya mål. Och lita på att han går på knock.

– Jag har lite småskador som ska läka, men det är inget allvarligt. Motivationen är där och träna är det skönaste jag vet.