Inhopparen Andrea Thorisson avgjorde Limhamn/Bunkeflos derby mot Rosengård.
Inhopparen Andrea Thorisson avgjorde Limhamn/Bunkeflos derby mot Rosengård.

Thorisson sänkte Rosengård: "Jag är chockad"

I den 89:e minuten byttes Andrea Thorisson in för Limhamn/Bunkeflo i Malmöderbyt mot serieledaren Rosengård. Fyra minuter senare sänkte anfallaren sin moderklubb.

ANNONS
|

"Spring Andrea, spring", ropade Renée Slegers, tränare för Limhamn/Bunkeflo (LB07). Och inhopparen Andrea Thorisson sprang på långbollen från backlinjen, fick bollen till skänks av Rosengårdsförsvararen Mie Leth Jans och petade i friläge in 3–2 bakom landslagsmålvakten Zecira Musovic i den 93:e minuten inför över 1500 åskådare på Limhamns IP.

- Jag tänkte att jag inte skulle försöka placera den för "Sesse" (Musovic) vet var jag kommer att sätta den. Så det blev en tåfis, säger den 21-åriga anfallaren med ett leende.

ANNONS

"Skönt att avgöra"

Thorisson har Rosengård som moderklubb, men lämnade laget inför säsongen 2018. I fjol var hon med och förde Kungsbacka upp till allsvenskan efter att ha svarat för tre mål på 24 matcher i elitettan. I vintras skrev hon på för LB07 och återvände till Malmö.

- Rosengård är ju min moderklubb. Jag har mycket respekt för alla spelare och tränare, men det är klart att det alltid är skönt att avgöra för mitt nya lag. Jag är lite chockad faktiskt, säger Thorisson efter segermålet i Malmöderbyt.

TT: Det här var era första poäng – vänder det nu?

- Jag hoppas det. Vi har ju inte så många matcher kvar (innan VM-uppehållet). Vi har en del poäng att samla, säger Thorisson.

Serieledaren Rosengård, som startat säsongen med tre segrar och en oavgjord, tog annars ledningen blott 40 sekunder in på andra halvlek när inhopparen Fiona Brown nickade in 2-1-bollen. Efter 60 minuter var det kvitterat när Nathalie Hoff Persson, som också har ett långt förflutet i Rosengård, satte 2–2 i friläge.

ANNONS

- Det är klart att de hade trycket när det stod 2–2. Sedan när Rosengård trycker upp får man en eller två chanser. Så det var gött när det blev 3–2, säger Hoff Persson.

"Fruktansvärt usel"

Rosengårdstränaren Jonas Eidevall var – minst sagt – inte nöjd med topplagets insats i första akten (1–1).

- Den första halvleken är fruktansvärt usel från vår sida, säger Eidevall och fortsätter:

- Det är utan tvivel så att vi befinner oss på ett helt annat ställe än på Limhamns idrottsplats i våra tankar. Vi är långsamma i vårt beslutsfattande, vi är utspridda som lag och agerar en och en. Det finns bara en person som är ansvarig för det och det är jag.

ANNONS

Han tycker att andra halvlek blev bättre och med normal utdelning hade Rosengård vunnit Malmöderbyt, men effektiviteten saknades och Linköping (tolv poäng) kunde istället ta över serieledningen.

Mot LB07 fick Eidevall klara sig utan landslagskaptenen Caroline Seger, som har en ömmande hälsena.

- Det är inget som kommer att hindra henne från spel i avslutningen här på vårsäsongen, säger Eidevall.

Rosengårdstränaren tror att Seger kommer till spel i onsdagens hemmamöte med toppkollegan Piteå.

TT

ANNONS