Hugo Larsson, till höger, flyttar till Bundesligalaget Eintracht Frankfurt i vad som beskrivs som tidernas största spelaraffär i allsvenskan. Arkivbild.
Hugo Larsson, till höger, flyttar till Bundesligalaget Eintracht Frankfurt i vad som beskrivs som tidernas största spelaraffär i allsvenskan. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Tidernas största affär när MFF säljer Larsson

Malmö FF säljer den 18-årige mittfältstalangen Hugo Larsson till tyska Eintracht Frankfurt.
Det är den största spelaraffären en svensk fotbollsklubb någonsin gjort, skriver MFF.

ANNONS
|

Efter söndagens 0–3-förlust mot Elfsborg erkände Hugo Larsson att en utlandsflytt är nära. Dagen därpå bekräftade Malmö FF affären.

Larsson säljs till Bundesligasjuan Frankfurt för en rekordsumma, skriver MFF.

"Hugo Larssons kontrakt med Malmö FF, som sträckte sig till och med 2026, köps ut av Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt för en summa som innebär nytt allsvenskt transferrekord. Han kommer att vara tillgänglig för spel i vårsäsongens två avslutande matcher och lämnar Malmö FF den 1 juli", skriver Malmö i ett pressmeddelande.

Dyrare än Isak

Aftonbladet skrev på söndagen att Frankfurt betalar motsvarande drygt 130 miljoner kronor. Det är i så fall klart mer än de omkring 90 miljoner kronor som Borussia Dortmund betalade AIK för Alexander Isak 2017.

ANNONS

"Det här är precis vad Malmö FF handlar om. Det började med en scouting i närområdet och sedan en lång rad år av hårt jobb och god utveckling genom vår akademi, där många väldigt kompetenta ledare gjort ett fantastiskt arbete. Detta arbete togs sedan vidare i A-laget på ett fint sätt", säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

"Känner stor tacksamhet"

Larsson lämnade Ystads IF för Malmö FF:s ungdomsakademi redan som tolvåring. Debuten i A-laget kom i februari förra året, i svenska cupen, och snart efteråt skrev han på sitt första A-lagskontrakt.

I fjol utsågs han till årets unga spelare på galan Allsvenskans stora pris, och i januari gjorde han A-landslagsdebut under januariturnén i Portugal.

Nu återstår två allsvenska omgångar innan flyttlasset går till Tyskland.

"Jag har några veckor kvar att njuta av allt det innebär att vara MFF-spelare. Det är två matcher kvar och särskilt hemmamatchen kommer att bli speciell. Just nu känner jag bara en stor tacksamhet", säger Larsson i ett pressmeddelande.

ANNONS