Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tillfällig simhall kan bli nytt ridhus

En ny simhall kommer allt närmre, och därmed också en provisorisk hall. Nu finns tre förslag som även kan få positiva effekter för annan idrott.

I arbetsmaterialet hos kultur- och fritidsförvaltningen i Uddevalla kommun pekas tre lösningar ut som huvudlinjer.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Vi har på politikernas uppdrag skyndsamt tagit fram ett arbetsmaterial med detaljer runt förslagen, bekräftar Anna Reinhardt, sektionschef för föreningsstöd och utveckling.

De tre förslagen som kommunen gått vidare med är en överbyggnad av Landbadet, en tillfällig bassäng i någon ledig industrilokal samt en nygammal idé från tiden då Rimnershallen planerades.

– Det förslaget är kopplat till den läktare som eventuellt ska byggas på Rimnersvallen där den gamla ståplatsläktaren var placerad.

Det förslaget har, liksom Landbandsalternativet, utformats med en långsiktighet så att Landbadet skulle kunna byggas in för att sedan plockas ned och på en annan plats återuppstå, enligt Reinhard till exempel som ett nytt ridhus.

På Rimnershallsområdet skulle en tillfällig simhall å sin sida på sikt kunna bli välbehövliga nya omklädningsrum och extra utrymme för den kraftigt växande gymnastik- och parkourverksamheten.

– Vi har även uppdraget att räkna på en ny läktare med bland annat plats för funktionsnedsatta så vi har slagit ihop behoven och har ett förslag där man bygger på ytan mellan Rimnersvallen och Rimnershallen, säger Anna Reinhardt som understryker att något beslut om ny läktare ännu inte fattats.

En tillfällig simbassäng i den ytan ska enligt politikernas direktiv kunna rymma så väl skolsimning som Uddevalla sims verksamhet. Den nuvarande skissen innehåller en undervisningsbassäng på sex gånger tolv och en halv meter samt en åtta meter bred och 25 meter lång bassäng med fyra banor.

– I frågan om hur en sådan ska byggas är vi inte riktigt framme. En lösning vi har tittat på i Ängelholm var i rostfritt, med det kan finnas andra lösningar som betongelement. Huvudsaken är att det erbjuder bra verksamhet och samtidigt är ekonomiskt hållbart.

I det tredje förslaget handlar det om att kommunen får hyra en lokal och sedan omvandla den till en klimatzon för tillfällig simhallsverksamhet

– Ingen lokal är utpekad, men vi ser att det finns lokaler inom något av våra industriområden. Då med samma dimensioner som vi skissat på för Rimnershallsförslaget.

En budgetdialog inleds i april och parallellt fortsätter dialogen med Uddevalla sim.

LÄS OCKSÅ: