Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lämnar. Det blev bara en säsong i Ljungskíle för Tim Nilsen.

Tim Nilsen lämnar Ljungskile

I lördags åkte Ljungskile ur superettan. Nu är det klart att anfallaren Tim Nilsen lämnar föreningen. – Jag har haft en bra dialog med Ljungskile, säger Tim Nilsen till Bohusläningen.

Just nu sitter klubbchefen Hannes Stiller och för en dialog med spelarna för att se vilka som ska fortsätta i division 1. Den nya situationen gör att vissa spelare kan lämna trots att de har ett år kvar på kontraktet. Det finns alltså en klausul som tillåter det. Så var fallet med Tim Nilsen som inte fortsätter i Ljungskile.

– Det se lite olika ut från spelare till spelare, men vi har kommit överens med Tim Nilsen om att gå skilda vägar, säger Stiller.

24-årige Tim Nilsen kom till Ljungskile inför den här säsongen från norska Mjöndalen dit han var utlånad från Fredrikstad. Han spelade 24 matcher, varav 20 från start och gjorde fem mål.

Han säger att han inte ser en framtid i division 1 i Sverige. Han skulle behöva gå ner för mycket i lön och dessutom behöva ha ett jobb vid sidan av för att kunna klara sitt uppehälle.

– Jag hade kunnat tänka mig att spela vidare i en toppklubb i Sverige, och hoppas den chansen kommer upp. Men nu känns det som att hemlängtan blir för stor. Spela division 1 kan jag lika gärna göra i min hemstad där jag har familj och kompisar, säger Nilsen som inte har någon ny klubb klar.

I övrigt vill han tacka alla för sin tid i Ljungskile.

– Jag vill gärna tacka alla spelare, tränare, styret och supportrarna som har stått tillsammans under detta tunga året som har varit, säger han.

I övrigt säger Hannes Stiller att Ljungskile nu hamnat i en situation man måste hantera.

– Min inställning är att ha en dialog med varje spelare och lösa det efter hand, säger han.

Målvakten August Strömberg kommer inte att vara kvar i Ljungskile. Hans kontrakt går ut efter den här säsongen och det är redan klart att det inte blir någon förlängning, enligt Stiller.

– Dessutom flyttar Josemar tillbaka till Brasilien inom kort, så där blir det heller ingen fortsättning, säger Hannes Stiller.

Vad gäller spelare som Ahmed El-Amrani och Admir Bajrovic pågår diskussioner. Bajrovic har ett år kvar på kontraktet med Ljungskile.

– El-Amrani är hemma i Norge nu, men vi för en dialog. De med utgående kontrakt har ju rätt att gå vart de vill, säger Stiller.

Även nyförvärvet från i somras mittbacken Seydou Bocar Seck lämnar Ljungskile. Han har inte spelar en minut i A-laget sedan han kom.

Vad gäller tränarfrågan är det fortfarande något det jobbas med. Zoran Lukic har uttryckt en önskan om att stanna kvar, men ännu är ingenting klart.

– Vi jobbar för fullt med tränarfrågan, säger Hannes Stiller.