Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arrangörerna är redo för Tjurpannan rocks. Bild: Bergslöparna
Arrangörerna är redo för Tjurpannan rocks. Bild: Bergslöparna

Tjurpannan rocks – en utmaning för de rutinerade

En vacker men tuff utmaning väntar för deltagarna i det nya terrängloppet Tjurpannan Rocks. Det förutspådda vädret ser ut att kunna försvåra förutsättningarna ytterligare och loppet kan bli en utmaning även för de riktigt rutinerade.

För första gången någonsin arrangeras tävlingen Tjurpannan Rocks.

Deltagarna kommer att utmanas med tuff terräng som innehåller både klättringspartier, branta stup och utmanande löpning på Bohusgranit.

– Jag tror att den här banan är utmanande även för erfarna löpare. Om en deltagare inte har sprungit terränglopp tidigare så tror jag att de kan bli överraskade över hur tufft det är, säger arrangören Daniel Holmberg.

Vill visa upp naturen

Syftet med loppet är inte att skapa ett så tufft lopp som möjligt. Syftet är att visa upp området i Tjurpannans naturreservat som ligger sydväst om Havstenssund.

– När jag kom dit första gången så tänkte jag bara: här måste vi arrangera ett lopp och visa upp den här naturen, säger Holmberg och fortsätter:

– Det är en otroligt fin plats och många av de finaste ställena hittas utanför de markerade lederna som finns, säger han.

"Blöta klippor kan bli hala"

Banan i sig är tuff och med de väderförhållanden som spås för lördagen så kan det utöka svårigheterna ytterligare

– Vinden är nog okej, men det är regnet som kan bli tuffare. Blöta klippor kan bli lite hala, säger Holmberg.

"Vi är väl förberedda"

Men föreningen Bergslöparna, som arrangerar loppet för första gången är förberedda. Under banan kommer det att finnas olika checkpoints som ska passeras. Där finns personal placerad som är utrustade för att kunna hjälpa till om förutsättningarna blir tuffa.

– Det är inte så att vi lämnar dem själva ute, utan vi är väl förberedda att kunna hjälpa till om det skulle hända någonting under loppets gång, säger han.