Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Johanna Larsson tog tillsammans med hästen Don Bellisimo hem DM i dressyr. Foto: Privat

Tog hem DM – efter stilfull uppvisning

Med stil och precision tog Johanna Larsson, 25, och hästen Don Bellisimo från Västkustens ryttarsällskap hem Distriktsmästerskapen i dressyr i helgen.
– Han är i en väldigt bra form just nu, säger Larsson.

I helgen avgjordes Distriktsmästerskapen för Göteborg och Bohuslän i Torslanda. Och efter en jämn dressyrtävling var det till slut Johanna Larsson från Uddevalla som stod överst på prispallen.

Tillsammans med hästen Don Bellisimo genomförde ekipaget sitt program på bästa sätt och belönades med segern.

– Vi har tränat väldigt mycket och han är i en väldigt bra form just nu, säger Larsson.

Under dressyrtävlingen genomförde samtliga ekipage samma förutbestämda program. Domarna delade därefter ut poäng som omvandlades till procent där ekipaget med högst procentsats tog hem förstaplatsen.

Larsson var bland de sista att rida men då det var ett par ytterligare ryttare efter 25-åringen från Västkustens ryttarsällskap blev det trots allt en viss nervös väntan.

– Det var ganska så tajt. Jag hade någon miss men jag är glad över att det höll hela vägen trots allt. Man försöker bara att göra sitt bästa. Men allt kan ju hända, det är ändå djur det handlar om, säger Larsson.

Efter skalpen i Torslanda satsar ekipaget nu på att debutera i en ännu tuffare klass. Därefter väntar en vinter med hård träning för Johanna Larsson och Don Bellisimo.

– Det gör vi för att kunna fortsätta att prestera på en bra nivå, säger Larsson.