Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Peng Wang-Wei missar tisdagskvällens hemmamatch mot toppkonkurrenten Söderhamn. Anledningen är att 23-åringen är på tävling med det taiwanesiska landslaget. Bild: Håkan Fredriksson

Tränaren ville bryta Munkedals kontrakt med Peng Wang-Wei

Munkedals nya stjärna, Peng Wang-Wei, har varit en dundersuccé. Han har spelat så bra på sistone att hans tränare ville bryta kontraktet med MBTK. Nu garderar sig överraskningslaget genom att värva två nya spelare.

Peng Wang-Wei värvades till Munkedal inför debutsäsongen i Pingisligan. Klubben trodde mycket på honom inför premiären, men de kunde aldrig gissa att han skulle prestera så här bra.

Hittills har han vunnit samtliga åtta matcher han spelat för Munkedal i Sveriges högsta serie.

– Han har varit extremt bra så här långt. Skulle inte Peng (Wang-Wei) vara med i vår laguppställning så skulle det bli jättesvårt för oss att vinna, säger Benny Johansson, lagledare i Munkedal.

Över förväntan

MBTK:s stora problem är att de inte vet hur mycket 23-åringen från Taiwan kan vara med efter nyår.

– Från början skulle han bo och träna i Köpenhamn, men han har gjort så bra resultat på sistone att hans tränare vill att han ska vara hemma i Taiwan och träna med landslaget. Något som skulle kollidera med våra seriematcher.

"Gick jag inte med på"

Enligt kontraktet ska Peng Wang-Wei spela minst tio seriematcher för Munkedal den här säsongen. Hittills har han varit med i maximala fyra och han är den största anledningen till att MBTK överraskat stort och ligger trea i Pingisligan.

– Hans tränare ville egentligen bryta vårt kontrakt med Peng redan före säsongen, men det gick jag inte med på. De ville ha honom på hemmaplan i Taiwan så att han kunde förbereda sig inför sommarens OS.

Benny Johansson fortsätter:

– Vi får se hur många matcher han gör för oss. Klart är att jag vill ha med honom så ofta så möjligt för han betyder så extremt mycket för oss.

Från Spanien och Ryssland

Problematiken har fått Munkedals lagledare att agera. Därför har han precis värvat två nya spelare: spanjoren Edrika Deiz Aladdro och ryssen Taras Merzlikin.

– Jag har plockat in dem för att vi ska vara garderade om Peng försvinner under slutet av säsongen.

Hampus Söderlund i MBTK spelar med båda spelarna i det spanska Champions league-laget Leka Enea.

– Han känner dem väl och Hampus menar att ryssen har en högre högstanivå av dem två. Jag har själv aldrig sett dem spelat utan det är Hampus som har rekommenderat dem.

30-årige Edrika Deiz Aladdro och 28-årige Taras Merzlikin är spelklara från och med den 1 januari 2020.