Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild. Bild: Håkan Fredriksson

Tränartrio tar över Rockets

Tre profiler med historia i Rockets. De kommer att träna klubben under den kommande säsongen.

WH Rockets framtid har sedan en tid tillbaka varit oviss. Före detta tränaren Robert Svenningsson fick mitt i förra säsongen lämna. Efter säsongs slut valde också nyckelspelarna Viktor Vestin och Dennis Lindblom att lämna för lokala konkurrenten Stenungsund.

Men nu har Rockets värvat en ny tränartrio. En bekant sådan. Ny huvudtränare blir Kari Nilsen som får sällskap av Peter Nyström.

– Peter (Nyström) har varit med sedan starten av Rockets och kom från Walkesborg. Det gjorde även Kari (Nilsen) och båda har själva spelat i innebandy i Uddevalla, säger Alexander Andersson, ledamot i Rockets.

Assisterande tränare blir Jesper Kling som sedan årsskiftet jobbat som materialare för klubben.

– Han har varit med och sett till att killarna har det bra och varit en "allt-i-allo". Nu kommer han få en större ledarroll, säger Andersson.

"Vill se en krigarmentalitet"

WH Rockets långsiktiga mål är att inom fem år vara ett stabilt division 1-lag. Än så länge har tränarna och klubben inte satt ett resultatmål för säsongen utan för de nya tränarna är det inställningen som i inledningen kommer vara fokuset.

– Uttalat är att tränarna vill ha spelare som vill träna och spela mycket. Vi vill se en krigarmentalitet hos spelarna med en lagmoral och som kämpar för varandra. Det är där vi är just nu, säger Alexander Andersson.