Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Luleås Johan Harju jublar efter sitt segermål i förlängningen mot Linköping.

Tre av tre bonuspoäng för Luleå

Förlängning eller straffar – då vinner Luleå. Samtliga tre segrar hittills har kommit efter att laget snott åt sig bonuspoängen.

Både Djurgården (2–1) och Örebro (4–3) besegrades efter straffar – och på tisdagen var det Linköping som fick smaka på Luleås styrka när bonuspoängen stod på spel i SHL-ishockeyn.

Trots att Luleå låg under med 1–2 inför sista perioden och blev utspelat i mittakten (3–12 i skott och tung hemmapress) vann laget till slut med 3–2.

Niklas Olausson smällde in kvitteringen på målvaktsretur från Jacob Johansson – och efter 4.45 av förlängningen assisterade han snyggt till Johan Harjus segerpuck i spel fyra mot tre.

- Vi har vassa straffskyttar och givetvis är det en hel del tillfälligheter. Men ändå är det förstås en viss styrka att vi avgjort varje gång det blivit oavgjort vid ordinarie tid, säger han.

Trivs i Luleå

Den 31-årige centern återvände inför den här säsongen till Luleå efter tre år utomlands.

Först två säsonger med Biel-Bienne i schweiziska ligan och sedan en med Kärpät i finska ligan.

- Jag trivdes väldigt bra under mina fem år i Luleå tidigare och ville gärna tillbaka. Tycker det känns som att vi har något spännande på gång, med både rutin och flera lovande spelare.

Däribland jättelöftet Einar Emanuelsson som sprätte upp tredje fullträffen för hösten rätt upp i krysset fram till 1–0 för Luleå.

"Petar och duttar"

Luleå prickade både ribban (Patrik Cehlin) och stolpen (Niklas Olausson) men Linköping kvitterade genom Derek Roy och tog även ledningen efter Daniel Olsson Trkuljas styrning.

- LHC tryckte stundtals tillbaka oss rejält, som i andra perioden och i slutet av tredje. Men vi skapade ändå flera jättelägen och hittade ju ännu en gång en väg att vinna. Sådana segrar är väldigt sköna.

För Linköping gäller det omvända. Laget tappade igen då det skulle avgöras – och har i stället fått stryk samtliga tre matcher som gått till förlängning eller straffar.

- Vi är alldeles för ojämna i spelet och har mycket att förbättra. Fart och pondus varvas med att vi är för mjuka där vi petar och duttar. Sedan är vi alldeles för ineffektiva. Man får inte missa så många chanser mot ett svårspelat lag som Luleå, säger tränaren Dan Tangnes.